©Gettyimages

1-7 augustus: Internationale Week van de Borstvoeding

Van 1 tot 7 augustus is het Internationale Week van de Borstvoeding. Tijdens deze week wordt aandacht gevraagd voor het belang én het normaliseren van borstvoeding.

Talloze organisaties en ouders zijn het erover eens: borstvoeding is de beste, meest complete voeding voor baby’s. Maar toch kijken veel mensen nog raar op wanneer mama’s hun kindje de borst willen geven op een openbare plek.

Borstvoeding zorgt voor een mooie toekomst

De WABA (World Alliance for Breastfeeding Action) en haar Vlaamse vertegenwoordiger VBBB startten daarom de campagne “Breastfeeding: Foundation of Life”.

De campagne steunt op vier peilers:

  1. Informeren: Mensen informeren over hoe borstvoeding is verbonden met voeding, voedselveiligheid en het verminderen van armoede.
  2. Verankeren: Borstvoeding verankeren in beleidsvorming aangaande voeding, voedselveiligheid en het verminderen van armoede.
  3. Samenwerken: met personen en organisaties die zich met deze onderwerpen bezighouden.
  4. Aanmoedigen: van acties om borstvoeding naar voren te schuiven als onderdeel van strategieën rondom voeding, voedselveiligheid en bestrijding van armoede.

Met de campagne willen deze organisaties aantonen dat borstvoeding niet alleen enorm belangrijk is voor de gezondheid van je kindje, maar dat het ook een grote impact heeft op de samenleving. Voor de baby betekent het voedselzekerheid, gezondheid, ontwikkeling en overleving, maar omdat borstvoeding rechtstreeks van producent naar verbruiker gaat, is het de enige duurzame voeding en draagt het dus bij aan de bescherming van het milieu én volgende generaties.

Meer over borstvoeding:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content