Is jouw baby een denker of doener?

Karakters verschillen, ook bij baby’s. De ene is meer geestelijk ingesteld, en de andere meer lichamelijk. Is jouw baby een denker of een doener en wat betekent dat voor zijn ontwikkeling?

Het karakter van je kind bepaalt voor een groot deel de snelheid van zijn ontwikkeling. Maar of je nu een denker of een doener hebt, ze komen er uiteindelijk allemaal wel! Maak je dus zeker geen zorgen.

Denken of doen?

Baby’s gedragen zich zoals wij. De één heeft een voorkeur voor lichamelijke spelletjes en fysieke activiteiten, de ander is een denker en ontwikkelt graag eerst de dingen in zijn hoofd.

Is jouw baby meer of minder intelligent?

Intelligentie heeft niets te maken met de snelheid van leren kruipen of lopen. In de tijd dat een kruiper bezig is om te leren kruipen, is jouw baby misschien bezig om na te denken over dingen.

Eerst (af)kijken of zelf uitproberen

We leren dingen op verschillende manieren, maar allemaal met vallen en opstaan. De één probeert totdat iets lukt. Deze baby’s proberen en falen, proberen weer en falen weer tot het uiteindelijk lukt. Andere baby’s observeren liever eerst iemand die het trucje wel goed kan. Ze observeren zo goed, dat ze het lopen en kruipen in hun hoofd al oefenen. Deze baby’s zijn vaak ouder als ze zelf gaan kruipen, maar hebben het ook snel onder de knie. Het proberen en falen doen ze in hun hoofd.

Geen kind is hetzelfde

Is je kind een denker, dan kan het vervelend zijn om wéér te moeten uitleggen dat hij nog niet loopt. Maar de ontwikkeling verschilt per kind en het heeft weinig zin kinderen met elkaar te vergelijken. Sneller is daarom niet altijd beter dan langzaam.

Partner Content