Je baby is 3 maanden: krachtige spieren

Je baby is nu drie maanden oud en is al een echt mensje aan het worden. Langzaamaan leert hij al zijn spieren te gebruiken en wordt hij sterker.

Baby 3 maanden: wat kan hij al?

De nek van je baby wordt sterker en hij kan steeds beter zijn hoofdje rechtop houden. Wanneer hij op zijn buik ligt, lukt het al om zijn hoofd in een hoek van 45 graden te tillen of misschien al verder. Hij vindt het ook geweldig om rechtop gehouden te worden. Zo kan hij de bewegingen met zijn hoofd en nek verder oefenen. Ondertussen lukken de eerste trappelbewegingen ook al aardig!

Baby 3 maanden: beleving

De onderzoeksfase is begonnen. Als je een speeltje in zijn hand legt, kan je baby het nu vastgrijpen. Alles gaat vanaf nu ook de mond in om ze te onderzoeken.  Hij sabbelt op alles, maar het liefst op zijn eigen handjes. Hoor je ook smakkende geluidjes? Dan heeft hij misschien honger. Hij begint inmiddels ook gezellig te brabbelen en je zou al een kleine conversatie kunnen voeren.

Baby 3 maanden: spelen

Een babygym of een vloermat is het ideale middel om met je baby te spelen. Bovendien traint hij zo zijn spieren. Ga erbij zitten en speel mee door een aantal oefeningen met hem te doen.  Duw bijvoorbeeld zachtjes tegen zijn voetzolen en laat hem zelf zijn beentjes weer strekken. Of ‘fiets’ met zijn benen. De oefeningen zijn goed voor je baby én het is leuk om samen bezig te zijn. Je kind leert steeds beter grijpen. Om dit te stimuleren kun je zachte speeltjes in de box leggen die hij makkelijk kan vastpakken.

Partner Content