Jeanneke’s schoentjes

Hanna Derkinderen ontwerpt en maakt lederen schoentjes voor kinderen van 0 tot 2 jaar. Vaak gepersonaliseerd voor de jonge spruit in kwestie, altijd handgemaakt in Antwerpen met de beste zorg en materialen.

“Mijn mama noemde mij vroeger Jeanneke, een vrolijke variant op mijn ‘echte’ naam Hanna. En het klinkt tegelijk oer-Vlaams, net zoals de schoentjes die ik ontwerp.”

Hanna Derkinderen is Romaniste van opleiding, maar breidde in avondschool een vervolg aan haar grote passie: naaien, ontwerpen, bedenken. Bij Roel Willockx in Lokeren volgde ze een opleiding schoenmaken.

Je kan bij Jeanneke terecht voor handgemaakte baby- en kinderschoentjes uit het fijnste en soepelste leer. “Kinderen leren best lopen op hun blote voetjes, maar omdat dat niet altijd kan, bootsen de soepele schoentjes van Jeanneke die ideale omstandigheden perfect na.”

Hanna maakt elk paar met de hand en hecht veel belang aan creativiteit en originaliteit. “Jeanneke is vooral speels en grappig, en dus origineel. Elk schoentjespaar is uniek en daarom een ideaal geschenk.”

Wie een paar schoentjes bestelt, mag naast – natuurlijk – de maat ook suggesties doen voor de kleur en afwerking.
“Bijzonder populair zijn de ontwerpen met initialen of een speelse verwijzing naar het geboortekaartje. En ook de puntschoentjes met een belletje vliegen de deur uit, want die vind je nergens anders.”

Kiezen voor een kleurrijk basismodel kan natuurlijk ook.
Schoenen van Jeanneke kosten 30 euro per paar (+ ev. verzendingskosten)

www.jeannekeshoes.be

Partner Content