Jonge ouders ergeren zich aan onhandige kinderwagens

Wist jij dat heel wat jonge ouders zich ergeren aan onhandigheidjes bij kinderwagens? 60% vindt dat het in- en uitklappen toch wel wat vlotter zou mogen verlopen en 28% zegt dat ze handen tekort hebben om zo’n kinderwagen in- en uit te klappen.

Deze cijfers blijken uit een online onderzoek van Vinke Trading Babyartikelen bij ouders met kinderen tussen 0 en 6 jaar. Gemiddeld leg je tijdens het eerste levensjaar van je baby zo'n 1.000 km af met de kinderwagen, dus lijkt het niet meer dan normaal dat zo'n buggy praktisch in elkaar zit. Helaas is dat niet altijd het geval:

  • 55% van de jonge ouders voelt zich geregeld onveilig met de kinderwagen wanneer het donker wordt. Het zijn vooral ouders die in de stad wonen die zich hieraan ergeren.
     
  • 96% van de ouders die in een dorpje of op het platteland wonen vinden het manoeuvreren in openbares ruimte en winkels helemaal niet gemakkelijk. Bij ouders in de stad, ergert zich 49% aan dit ongemak.
     
  • Ook het reizen met het openbaar vervoer zorgt voor klachten. 36% van de stedelijke ouders heeft problemen met het in- en uitstappen wanneer ze de kinderwagen bij zich hebben.
     

Verder werd door het onderzoek ook duidelijk dat 82% van de jonge ouders zich stoort aan de hoeveelheid spullen die zo'n kleintje nodig heeft. Vooral het feit dat niet alle producten even mooi zijn en dus het interieur niet ten goede komen, kwam als ergernis naar boven in het rapport. Al moet wel gezegd worden dat het vooral papa's zijn die zich hieraan storen.

Partner Content