Kids op vakantie: vrijwaar de gezondheid van je baby

Met je kinderen op reis gaan, is een hele onderneming en vraagt planning en organisatie. Vooral baby’tjes hebben baat bij en behoefte aan een vaste structuur, en een reis kan dat schema serieus door elkaar schudden. Maar dat is geen reden om thuis te blijven. Wie goed voorbereid is, kan met een gerust hart op reis vertrekken.

– Een goed samengestelde reisapotheek is een must als je met kinderen op reis gaat. Controleer of je de medicatie op een bepaalde temperatuur moet bewaren.

– Geef extra aandacht aan hygiëne : was de handjes van je kindje consequent voor en na het eten.

Waterbestendige anti-zonnebrandcrème is een must. Factor 50 is zeker niet overdreven. Je baby’s gevoelige huidje is nog niet aan de zon gewend. Hou hem dus ook te allen tijde uit de zon en neem zeker genoeg petjes en een kwaliteitsvolle zonnebril mee. De oogjes van je baby zijn nog niet volgroeid en een zonnebril van slechte kwaliteit kan oogschade berokkenen. Vergeet ook geen aftersun-crème voor het geval dat je kind toch zou verbranden. Toch vergeten? Yoghurt kan ook soelaas brengen bij verbrande huid.

– Neem voldoende eigen babyvoeding mee en informeer of dat op je vakantiebestemming ook verkrijgbaar is. Krijgt je kindje toch nog last van diarree, zorg er dan voor dat hij voldoende drinkt, om uitdroging te voorkomen. Bijkomend risico is een tekort aan zout dat kan ontstaan. Om dit aan te vullen kun je zakjes met zout en glucoses meenemen. Wacht niet te lang om met je kindje naar een dokter te gaan (tot twee jaar na één dag, ouder dan twee jaar na twee dagen).

– Neem zeker ontsmettingsmiddel mee voor eventuele wondjes. Zeker bij warm weer kunnen ze zeer vlug ontsteken.

Partner Content