Kim Gevaert ambassadrice The Little Gym

Moeten de drie kinderen van Kim Gevaert al vanf hun eerste stapjes competitief ingesteld zijn? Helemaal niet! Maar moeten ze van kleinsaf aan bewegen en zich speels ontwikkelen? Ja, en net daarom aanvaarde de ex-topsportser om ambassadrice te worden van The Little Gym Belgium.

The Little Gym staat erop om beweging te associëren met de ontwikkeling van je kind, en dat al vanaf een leeftijd van 4 maanden. Het bewegingscentrum richt zich hierbij vooral op de ontwikkeling van vaardigheden en zelfvertrouwen. Motorische, lichamelijke en emotionele groei worden ondersteund dankzij een gestructureerd programma voor kids van 4 maanden tot 12 jaar waarbij ieder kind zich op eigen tempo kan ontwikkelen.

Net omdat dit alles gebeurt op een speelse manier, aan de hand van muziek, ritme en spelletjes kan Kim Gevaert zich helemaal achter het idee van The Little Gym scharen: "Mijn ganse sportcarrière lang was ik actief in een erg competitieve omgeving. Ik weet dus hoe belangrijk het is dat kinderen zich ver van elke competitiegeest kunnen ontwikkelen. Ze mogen niet onder druk gezet worden en moeten een speels, gestructureerd programma kunnen volgen waardoor ze meer zelfvertrouwen krijgen en aan hun eigen tempo vorderingen maken. Zo voelen ze zich goed in hun vel, goed in hun hoofd en… goed in het leven!"

Gevaert kwam voor het eerst in contact met het concept van The Little Gym toen haar oudste zoontje 12 maanden was. Het energieke kereltje vond meteen zijn draai tijdens de lesjes en Kim zelf vond het een zalig moeder/zoon-moment (tot 3 jaar worden de kleintjes niet alleen bijgestaan door een lesgever maar ook door één van hun (groot)ouders). Door de lesjes van telkens 45 minuten was hij ook voorbereid op school (luisteren – leren delen – probleemoplossend vermogen – concentratie).

[FOTOSPECIAL]

Ook kinesiste Saskia Hermans is helemaal gewonnen voor het idee dat ouders met hun kindje aan het "sporten" slaan van zodra ze 4 maanden oud zijn: "Door de professionele begeleiding kunnen baby's in een veilige omgeving hun bewegingen oefenen en onder de knie krijgen. Vanaf 4 maanden hebben de meeste kindjes controle over hun hoofdje en zijn ze klaar om gestimuleerd te worden."

De programma's bij The Little Gym zijn onderverdeeld in activiteiten voor Ouder en Kind (4-36 maanden), kleuters (3-6 jaar) en schoolgaande kinderen (gymnastiek en sportieve vaardigheden van 6 tot 12 jaar)
Meer info: www.thelittlegym.be

 

Partner Content