Kinderen en diabetes

Vorig jaar veroverde HIPPO de harten. HIPPO is een knuffelbeest dat kinderen met diabetes een goede prikvaardigheid en prikhygiëne aanleert. Vandaag krijgt HIPPO een staartje: en wat voor één! Marc De Bel maakte een prenten- en leesboekje Macy en Hippo.

Het boekje vertelt het verhaal van Macy, een kleine meid met diabetes type 1. Op een speelse manier leert het verhaal hoe Macy met diabetes en insuline prikken leert omgaan. Met vallen en opstaan geeft Macy diabetes een plekje in haar leven. Dat is niet altijd even eenvoudig, maar gelukkig is er HIPPO. Macy’s trouwe knuffelkameraad, is een echte houvast.

Marc De Bel, schrijver en ere-peter van HIPPO: “Als diabetes wordt vastgesteld, wordt het leven van kinderen en hun ouders zijn kop gezet: er is zo veel te leren en te verwerken. Goede informatie, op maat van kinderen, is van groot belang voor deze kleine en grote mensen. Wat ik zo mooi vind aan HIPPO, is dat het knuffelbeest tegelijkertijd troost en informatie biedt. Met mijn boekje wil ik een verhaal brengen dat uit het leven gegrepen is. Kinderen met diabetes herkennen zich in de avonturen en emoties van Macy en Hippo. Door te lezen over hen, leren ze over zichzelf.”

Het verhaal is niet uit de lucht gegrepen. Barbara Flamand, de bezieler van HIPPO heeft een dochtertje met diabetes type 1. Haar dochter, Maria Macy, inspireerde Marc De Bel. Barbara Flamand: “Toen bij mijn dochter diabetes werd vastgesteld, ben ik op zoek gegaan naar alle mogelijke soorten van informatie: want hoe leg je dit uit aan je kind? Omdat ik van een kale reis thuis kwam, zag HIPPO het licht. Een groot succes, want HIPPO werd ondertussen door heel wat kinderen met diabetes en hun ouders met open armen ontvangen. Marc De Bel gaat in zijn boekje op avontuur met HIPPO. Het maakt op een speelse manier kinderen wegwijs in hun leven met diabetes.”

Ook Barbara’s dochter, Maria Macy is enthousiast: “HIPPO is mijn vriend en als ik triest ben, dan praat ik tegen hem. Dat doet Macy in het boekje ook, en bij haar helpt het ook. Het verhaal van Marc De Bel vind ik leuk voor mezelf, maar ook voor de kinderen in mijn klas. Hij is het verhaal komen voorlezen tijdens de les en ik vond het leuk dat mijn vrienden nu beter weten wat het  is om diabetes te hebben.”

Het boekje zal met de steun van sponsors Novo Nordisk, wereldleider in diabetes, en Bayer HealthCare, pionier en een van de wereldleiders op het vlak van bloedglucose monitoring systemen, in alle Belgische kinderdiabetescentra verdeeld worden. Het kan daarna ook besteld worden via www.hippoandfriends.com. Het is een kindvriendelijke informatieve website voor kinderen met diabetes en hun ouders.

HIPPO is een knuffeldier dat kinderen snel en eenvoudig leert waar een goede diabeteszorg om draait.

·       Handjes wassen en testen

·       Insuline toedienen

·       Precies koolhydraten tellen

·       Proberen zoet te vermijden

·       Op bezoek bij de dokter

Partner Content