©GettyImages

Wat doe je met al die kinderfoto’s op je smartphone?

Heb jij ook honderden, of neen, duizenden foto’s van je kinderen op je smartphone staan? Mooi, maar nu is het tijd voor een plan: selectie maken, back-uppen en er wat leuks mee doen. Hier zijn alvast enkele ideetjes!

Vroeger werd het fototoestel enkel uit de kast gehaald bij een speciale gelegenheid zoals een verjaardag de jaarlijkse vakantie. Tegenwoordig heeft iedereen z’n smartphone steeds bij de hand, wat resulteert in eindeloze reeksen snapshots. Mooie foto’s, lucky shots, maar ook heel veel herhalingen of gewoon kinderfoto’s die rechtstreeks de prullenmand in mogen. De foto’s stapelen zich op, op je telefoon, je laptop en harde schijven.

STAPPENPLAN

  • Maak permanent selecties: gebruik elk moment om alvast de foto’s op je smartphone op te kuisen. In de wachtkamer bij de tandarts, op de bus of trein, terwijl je wacht op je beste vriendin …
  • Zorg voor een degelijk back-upsysteem: sla je kinderfoto’s (automatisch) op in een cloud-omgeving zoals je Google account, OneDrive, Dropbox, etc én zorg voor een tweede plek waar je ze bewaart. De eenvoudigste en meest veilige oplossing is een externe harde schijf. Op die manier staat je hele fotocollectie op twee verschillende plaatsen en hoef je je geen zorgen te maken als je je telefoon verliest of je laptop crasht.
    Tip: verdeel je foto’s in mappen per jaar, submappen per maand en nadien – indien van toepassing – een onderverdeling per onderwerp. De jaarlijkse vakantie of de verjaardagen van de kinderen verdienen zeker een apart mapje!
  • Doe er wat leuks mee: dit is het spannende gedeelte! Foto’s bewaren is één ding, maar je kunt er ook creatief mee aan de slag.

DOEN MET JE KINDERFOTO’S

HANG ZE AAN DE MUUR

IXXI WALL

Een fijne, originele en vooral flexibele manier om een leuke collage van kinderfoto’s aan je muur te hangen is het IXXI-systeem. De populaire wanddecoratie bestaat uit vierkante fotokaarten en koppelkruisjes waarmee je de foto’s aan elkaar vastmaakt. Je kunt de kaarten steeds wisselen of elk jaar enkele nieuwe bestellen. Zo hou je je collage steeds up-to-date!

CUSTTOMSHAPES FOTOWAND

Ook met CusttomShapes groeit je fotomuur op een originele manier met je gezin mee. Laat je favoriete foto’s afdrukken en creëer een unieke wanddecoratie die past in elk interieur. Bij elke foto krijg je een magnetisch ophangsysteem dat je eenvoudig tegen de muur kleeft met permanente of verwijderbare tape. De foto, die afgedrukt is op Forex, blijft tegen het magnetische systeem hangen. Erg praktisch! Je kunt dus heel makkelijk de foto’s verwisselen of je collage op eender welk moment uitbreiden.

FOTO OP BEHANG

Heb je een foto van je kinderen die zo mooi is dat je niet kunt stoppen met ernaar te kijken? Je zou ‘m kunnen laten uitvergroten en afdrukken op canvas, hout of aluminium en een prominent plekje geven in de woonkamer. Maar wat dacht je van de meest originele fotomuur? Een eigen foto in levensgroot formaat op een professionele manier laten afdrukken op behangpapier bezorgt je de meest persoonlijke wand die er bestaat. Elke keer je de kamer binnenwandelt, breng je de herinnering weer tot leven.

MAAK EEN FAMILIE JAARBOEK

Het is nooit te laten om te starten met deze mooie traditie. Door een jaarboek te maken, bundel je op een leuke en eenvoudige manier de meest memorabele momenten van dat specifieke jaar. Na een tijdje heb je een mooie collectie bij elkaar en is het super leuk om samen met de kinderen in de boeken te bladeren en de evolutie te zien. Lijkt het wat overweldigend en weet je niet waar beginnen? Geen nood! Tegenwoordig zijn er heel wat programma’s die je op weg helpen en een houvast bieden. Het enige wat jij moet doen, is jouw favoriete foto’s in het programma slepen. 

GA OP ZOEK NAAR LEUKE INVULBOEKJES

Net zoals een familie jaarboek, zijn invulboekjes specifiek voor de kinderen een ontzettend leuke manier om herinneringen te bewaren vanaf het prille begin. Van zwangerschapsdagboeken, echoboekjes tot opgroeiboeken: stuk voor stuk helpen ze je op weg door originele vragen te stellen en ruimte te bieden voor de tofste foto’s!
Inspiratie nodig? Wij bundelden de leukste voor jou!

BEWAAR ZE IN EEN DOOSJE

Naast digitale foto’s heb je waarschijnlijk ook een boel prints in een schuif liggen. Foto’s die ooit in een kadertje staken bijvoorbeeld, maar intussen vervangen zijn. Met oldschool prints ga je op exact dezelfde manier aan de slag als met je digitale varianten: in mapjes bewaren en in een doosje stoppen.

NOG MEER FOTO-INSPIRATIE SPECIAAL VOOR JOU:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content