Kinderspulletjes: 5x hippe tweedehandsbeurzen die je zeker niet mag missen

Een kinderwagen, speeltjes, een luiertas in een leuke print, een papfles of tien en een schattig arsenaal aan hippe kinderkleding: bij de opvoeding van zo’n kleine uk komt héél wat kijken. Gelukkig hoeven al die broodnodige spullen niet altijd splinternieuw te zijn. Ook op tweedehandsbeurzen vind je heel wat mooi én bruikbaar materiaal. Enkele niet te missen toppers op een rijtje!

1. Tweedehandsen met de gezinsbond

Op zoek naar een hangzitje, een trendy duwwagen, een retro wipstoel of allerlei andere bruikbare spullen voor de verzorging van je baby, maar geen zin om er handenvol geld aan uit te geven? Dan zijn de tweedehandsbeurzen die met de regelmaat van de klok in heel het land georganiseerd worden door de Gezinsbond vast iets voor jou.

https://www.instagram.com/p/BgTwceAjuva/

Afhankelijk van wat je nodig hebt, maar ook van wat je graag doet (ben je eerder het type dat grootschalige loodsen vol volgestouwde standjes afschuimt op zoek naar die ene eyecatcher of ga je liever recht op je doel af?), kun je kiezen tussen drie type beurzen:

  • De kapstokbeurs: hier worden alle spullen per soort of per leeftijd uitgestald en betaal je als koper op het einde van de rit al je aankopen gewoon in één keer;
  • De tafelbeurs: hier stalt elke verkoper zijn of haar spullen zelf uit – meestal op tafels of eigenhandig in elkaar geflanste standjes (wat het natuurlijk extra persoonlijk en gezellig maakt) – en betaal je de standhouder direct;
  • De garagebeurs: een beurs van het welbekende type ‘garageverkoop’ waarbij deelnemende ouders of uitzetverkopers hun deelname kenbaar maken met een ballonnetje en je lekker met de fiets of doelgericht met de wagen op zoek kunt naar de spullen die jou interesseren.

Voor alle lopende tweedehandsbeurzen of garageverkopen van de Gezinsbond: neem een kijkje op de website.

2. Stockverkopen van je favoriete kinderlabel

https://www.instagram.com/p/B2bKZUjIXZE/

Je bent wel fan van leuke labels als Fred & Ginger, Lily Balou, Bellerose, Froy & Dind of Childwood, maar vindt de prijzen voor al die trending kinderkleding soms toch een beetje de pan uitswingen? Geen nood, want de meeste kinderkledingmerkjes houden enkele keren per jaar een heuse stockverkoop waarop je al die begerenswaardige hebbedingetjes aan serieuze kortingen kunt scoren.

Weten wanneer dé tijd om toe te slaan precies is aangebroken? Hou de websites van je favoriete merken en vooral ook hun socials (denk: Facebook-pagina of Instagram-account) nauwlettend in de gaten.

3. Mic Mac Minuscule: hippe, tweedehands geboortelijsten

https://www.instagram.com/p/ByN9_Z8CuCk/

Jep, bij de geboorte van een eerste (maar ook een tweede, derde …) kind komt heel wat kijken: een trendy autostoel, een knappe kinderwieg, een eerste knuffel en een dozijn rompertjes, bijvoorbeeld. Zin om van in de wieg de ecologische en bovendien budgettair verantwoorde toer op te gaan, dan kun je bij Mic Mac Minuscule terecht voor een hippe, eigentijdse, maar tweedehands geboortelijst.

Enkele maanden voor de geboorte van je uk helpt de Mic Mac Madame uit jouw buurt je bij het samenstellen van je lijst: welke spulletjes heb je nodig, en welke dingen passen binnen jullie stijl als koppel? Wil je sommige spullen uit veiligheids- of hygiënische overwegingen toch nieuw? Geen nood, want ook dat kan perfect.

4. Reuzenrommelmarkt voor baby- en kinderspullen

Net als de Gezinsbond zet ook De Voorzorg zich in voor jonge gezinnen en hun kinderwens. Jaarlijks organiseren zij een grootschalige, maar supergezellige ‘kinderrommelmarkt’ met de leukste tweedehands baby- en kinderspullen in de Limburghal in Genk. Dit jaar zal die reuzenmarkt plaatsvinden op 16 en 17 november en wisselen zo’n 500 unieke standhouders elkaar op die dagen af.

5. Roosjes en Matroosjes

Au fond niet helemaal een beurs, maar toch het vermelden waard: de tweedehandswebshop voor kinderkleding en accessoires, Roosjes en Matroosjes. Aan de basis van deze leuke online tweedehandsshop een eigen kroost van drie modebewuste kinderen. Om de drie trendsetters altijd even ‘modebewust’ naar school te sturen, werden de ouders geconfronteerd met een groot verloop aan kleren: kledij die nog perfect draagbaar zou zijn voor ‘een tweede ronde’.

https://www.instagram.com/p/BwIPJFoFDC9/

En dat was dan ook exact waar ze voor zorgden: een handige online shop waar andere ouders in een vingerknip terecht konden voor de leukste kinderkleding, tweedehands, maar altijd in prima staat.

Openingsbeeld: Instagram Fred & Ginger / Hal 5

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes! 

Partner Content