Binnenkijken bij…Lou (6 maanden)

Elke maand nemen we een kijkje in het paradijs van het kindje van een lezeres. Deze maand mogen we binnengluren in het hippe kamertje van de kleine Lou (6 maanden) uit Koninksem.

EEN KIJKJE IN DE KAMER VAN LOU (6 MAANDEN)

DEZE KAMER IS VAN…

Lou, 6 maanden

MAMA JULIE (27) VERTELT:

“Vier jaar geleden bouwde mijn schoonmoeder een kangoeroewoning. Mijn vriend en ik woonden de eerste jaren in het appartement op de bovenste verdieping. Zij woonde met haar toenmalige vriend en mijn schoonbroer op het gelijkvloers. Sinds 1,5 jaar woont enkel mijn schoonmama hier nog en vond zij het beneden te groot worden. We zijn toen van verdieping verhuisd. Lou zijn kamer was vroeger de slaapkamer van mijn schoonbroer, na de verhuis gebruikten we hem als rommelkamer. Er stonden allemaal spullen die we eigenlijk niet nodig hadden of op een andere plek veel beter zouden staan. Deze kamer vroeg dus echt om een kindje. 😊

Wij houden heel erg van wit in combinatie met hout, zwart en metaal. Je ziet dat overduidelijk in ons interieur en ik wou die lijn doortrekken in de babykamer. Toch hebben we hier voor wat meer kleur gekozen om het wat speelser te maken. Zoals vele mama’s to be heb ik heel wat tijd op Pinterest versleten. Maar eigenlijk heb ik daar niet zo heel veel inspiratie gevonden, vermits ik die kamers vaak heel druk vond. Lou’s kamertje is puur bedoeld om te slapen, in de veranda heeft hij zijn speelhoekje.

We waren er meteen uit dat de muren wit zouden worden. Zo’n neutrale kleur kun je met alles combineren. Ideaal als we andere spulletjes willen gebruiken of de meubels van plaats willen veranderen. Qua meubels wilden we geen te grote investeringen doen. Lou kan nu nog niet zelf kiezen en na een paar jaar zullen deze toch vervangen worden. In de Ikea vonden we meteen wat we zochten. Het bedje, de kleerkast en commode zijn mooie stukken, maar toch ook heel basic en betaalbaar. De kleerkast kan nadien uitgebreid worden. Wanneer de commode plaats zal moeten maken voor een bureau of iets anders, kan ik deze sowieso nog wel ergens anders in huis gebruiken. Verder hebben we gewoon spulletjes gekocht die we mooi vinden. En omdat we voor sobere meubels kozen, konden we qua accessoires alle kanten uit.”

VRAGENRONDJE

Waar vond je inspiratie voor de kamer?

Pinterest, verschillende meubelwinkels, Instagram, …

Wat zijn je favoriete winkels?

Als ik naar mijn portemonnee moet kijken: Ikea en Maisons du Monde. Als ik dat eens niet moet doen: De Gele Flamingo voor leuke gadgets.

Wat is je favoriete item van de kamer en waarom?

De mat. Deze geeft enorm veel kleur aan de kamer. Als Lou zelf kan rechtzitten en rondkruipen, kan hij hierop ook spelen, want er is een soort van autoparcours op getekend.

PRAKTISCHE INFO

  • de grootte: 12,5 m²
  • stijl/thema: less is more met pastelkleuren.
  • gebruikte kleuren: wit en zwart. De details zijn in pastelkleuren (blauw, groen)
  • materiaal vloer: laminaat
  • behang/verf: gewone witte verf van Levis.

Wil jij ons ook een kijkje laten nemen in de slaapkamer van je kindje? Stuur een mailtje met een paar foto’s naar inge.moermans@roularta.be

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content