Binnenkijken bij … Lenn (6 weken)

Elke maand nemen we een kijkje in het paradijs van het kindje van een lezeres. Deze maand mogen we binnengluren bij Lenn (6 weken) uit Geraardsbergen.

EEN KIJKJE IN DE KAMER VAN LENN (6 weken)

MAMA ELINE (25) VERTELT:

Welke kamer was het vroeger?

“De kamer was vroeger onze dressing. Die is intussen verhuisd naar onze eigen slaapkamer.”

Hoe hebben jullie de inrichting aangepakt?

“Aangezien wij in een huurwoning wonen was het verven van de babykamer geen optie. Hierdoor kwam ik al snel uit op het idee om met stickers te werken. De kleurkeuze is er gekomen dankzij mijn mama. Zij kwam op een dag met de mobiel voor boven het bed. Hierdoor hebben we gekozen om te werken met oker en mosgroen. Voor de inrichting wou ik geen grote budgetten spenderen aan de meubels dus hebben wij gekozen voor een bedje van La Redoute (gekocht tijdens de Solden!) en 2 commodes van Ikea. Deze kunnen we eventueel later ook nog ergens gebruiken in huis. Bij Ikea kocht ik ook de spiegel en de kruidenrekjes. Op Pinterest zag ik deze terugkomen als IKEA hack in de babykamer. De stoel heb ik gekregen van mijn ouders. Dit is de Jarpen-stoel (een vintage draadstoel van Niels Gammelgaard, n.v.d.r.) die gemaakt is in de jaren 80. De mat en de stickers op de muur heb ik online gekocht. De accessoires zijn een combinatie van vintage en nieuwe spulletjes.”

Wie heeft het gedaan/wie heeft geholpen?

“De babykamer was vooral een project voor mama. Ik heb dan ook de meeste tijd gespendeerd aan het zoeken naar de meubels en de decoratie. Ik heb wel wat hulp gehad van mijn vriend en broer voor het in elkaar zetten van de meubels en het omhoog hangen van de rekjes en de mobiel boven het bed. “

Hoe lang zijn jullie ermee bezig geweest?

“Doorheen de volledige zwangerschap heb ik nagedacht over hoe ik de kamer wou inrichten. Uiteindelijk ben ik enorm blij met het resultaat!”

VRAGENRONDJE

Waar vond je inspiratie voor de kamer?

“Pinterest en Instagram.”

Wat zijn je favoriete winkels?

“Ikea, La Redoute, Wibra, Zeeman, Hema, De Gele Flamingo enz.”

Wat is je favoriete item van de kamer en waarom?

“Niet echt één specifiek item, maar wel een plekje, namelijk de rekjes van Ikea met alle decoratie. Ik vind ze er enorm leuk uitzien! Ze bieden ook een mooi plaatsje voor mijn leesboekjes van vroeger.”

 PRAKTISCHE INFO

De grootte: 10m²

Stijl/thema: modern Scandinavisch

Gebruikte kleuren: zwart, wit, oker en mosgroen

Materiaal vloer: laminaat

Behang/verf: Verf: wit. De driehoeken zijn stickers van het merk Ferm Living. Ik heb deze online besteld bij https://www.wonenmetlef.nl/nl/.

Wil jij ons ook een kijkje laten nemen in de slaapkamer van je kindje? Stuur een mailtje met een paar foto’s naar inge.moermans@roularta.be.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content