© Getty Images

Je kindje dragen bij warm weer? Enkele tips!

In de zomer kunnen de temperaturen aardig oplopen. Een baby in een draagzak of -doek kan dan extra warm aanvoelen. Als je je kindje wilt dragen bij warm weer, houd je best rekening met de volgende tips.

Je kindje dragen als het warm is: tips!

1. Kies een luchtige drager

Als het al warm is, lijkt een babylijfje in een drager of doek dicht tegen je aan misschien niet de meest prettige gedachte. Maar wist je dat er speciale draagsystemen bestaan die een stuk koeler aanvoelen als je wilt dragen bij warm weer? Ze hebben namelijk vaak een stukje mesh dat verwerkt zit in het rugpand, waardoor de drager een stuk luchtiger aanvoelt en jij en je baby het minder snel te warm krijgen.

Draag je liever met een doek? Dan is een geweven doek bij warm weer aangenamer. Als je een rekbare doek knoopt, eindig je namelijk met drie lagen over elkaar, wat meteen een stuk minder comfortabel is bij hoge temperaturen. Elke laag zorgt namelijk voor meer warmte. Kies liever een geweven doek met bamboe, hennep, linnen, tencel of een dunne doek van katoen. Bij een geweven doek kun je een enkellaagse knoop gebruiken. Ook een ringsling heeft maar één laag stof over de rug van je kleinte en is daarom geschikt als het warm weer is.

Heb je graag meer info over welke doeken en knooptechnieken er bestaan? Dan neem je best contact op met een draagconsulente bij jou in de buurt.

Minder last van de warmte

Ergobaby heeft een speciale reeks ontwikkeld die gemaakt is van een lichtgewicht SoftFlex™-mesh stofje. Het speciale materiaal zorgt er dankzij de maximale luchtdoorstroming voor dat zowel jij als je baby minder last hebben van de warmte.

kindje dragen warm weer draagzak draagdoek
Foto: Ergobaby

Deze ergonomische draagzak groeit met je kindje mee van pasgeborene tot peuter. Hij is gemaakt van SoftFlex™-mesh. De voordelen? De luchtdoorstroming verbetert en je zweet minder snel.

Ergobaby Adapt draagzak – Softflex Mesh (Ergobaby, € 149,90)

Mee in het zwembad

Ook de sling van het Nederlandse Minimonkey is gemaakt van een zacht, 100% gerecycled mesh-stofje. Lekker luchtig, dus ideaal voor in de zomer:
Tip: je kunt de drager ook onder de douche of in het zwembad gebruiken!

kindje dragen warm weer draagzak draagdoek
Foto: Minimonkey

In de luchtige sling kun je je baby van in het begin ergonomisch dragen. Bovendien is hij zo klein en licht dat je ‘m overal mee naartoe kunt nemen. Alhoewel je de baby uren in de drager mag dragen, is de Mini Sling vooral bedoeld voor snelle en korte draagmomenten.

Minimonkey Mini Sling (Minimonkey, € 39,95)

2. Pas je kleding aan

Je drager of doek vormt een extra warm laagje, maar ook jouw kleding en die van je kindje zijn belangrijk. Kies voor luchtige, natuurlijke materialen die goed ademen. Daarin zweet je een stuk minder dan in de synthetische variant. Katoen, hennep, linnen of bamboe zijn goede keuzes. Ook zijde en wol zijn prettig in de zomer. Merinowol voelt luchtig aan en voert vocht af.
Tip: vergeet jezelf en je kindje niet in te smeren voor jullie naar buiten trekken en bescherm het hoofdje van je kindje altijd met een zonnehoedje!

3. Hou je kindje goed in de gaten!

Jij vindt warmte niet prettig, maar je baby’tje kan zijn temperatuur nog niet goed reguleren. Daarom is het belangrijk om je kindje goed in de gaten te houden. Aan het nekje van je baby kun je voelen of hij het behaaglijk heeft. Voelt het vochtig en warm of zweet je baby? Dan heeft hij het te warm.

4. Blijf zoveel mogelijk uit de zon

Het liefst blijf je binnen of toch zeker uit de zon op het warmste moment van de dag. Wil je toch genieten van wat buitenlucht? Kies dan het koelste moment zoals de vroege ochtend of later op de avond.

5. Drink voldoende

Voldoende drinken is voor jullie beiden belangrijk. Zeker als je veel zweet of als je borstvoeding geeft. Las dus geregeld drinkpauzes in voor jezelf en leg je kindje extra aan of geef het een flesje.

6. Onthoud: niets moet!

Er is niets zo leuk als je kindje dragen, maar onthoud dat er ook andere opties zijn, zeker als het te warm is. Vertrouw op je gevoel. Jij weet het best wat goed is voor jullie beiden!

Bronnen: ikbenmama.nl, ikdraag.nl

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content