©DeKruitfabriek

Kindvriendelijk café uitgetest: De Kruitfabriek in Vilvoorde

Door Celine Werner

Een koffie drinken met je vriendin en de kinderen of lekker uit eten met het gezin? Niet elke plek is even geschikt om met je kroost binnen te vallen. Daarom testen wij de leukste kidsproof koffiebars, cafés en restaurants voor je uit. Deze week: De Kruitfabriek in Vilvoorde.

Sfeer en gezelligheid

Wie De Kruitfabriek — aka de cultuurtempel langs het kanaal in Vilvoorde — kent, weet dat er altijd wel iets te beleven valt: een concert vol kippenvelmomenten, een inspirerende expo, een onvergetelijk feestje, … Kortom: een leuke mix van activiteiten voor een breed publiek.

Daarnaast huisvesten ze een aantal jonge ondernemers, een circus- en een muziekschool, een fietsherstelpunt, een kinderdagverblijf en verschillende creatieve geesten uit de stad en de regio.

Kinderen welkom

Onze persoonlijke favoriet om met je gezin te doen: de vintage- en brocantemarkt iedere eerste zondag van de maand. Altijd leuk om een extra centje te verdienen door oude speeltjes te verkopen of om er een cool item op de kop te tikken voor zoon- of dochterlief.


©DeKruitfabriek

Daarna kunnen jullie de voetjes onder tafel schuiven en smullen van een heerlijke brunch mét bubbels voor papa en mama natuurlijk (let wel: op tijd reserveren is noodzakelijk!). In de zomer is het er zelfs nóg leuker, want dan kun je er lekker uitwaaien in de kruittuin.


©DeKruitfabriek

Babyproof?

Absoluut! Er is een verschoningstafel aanwezig waar je je spruit een nieuwe luier kunt geven. Daarnaast is er ook voldoende ruimte voor de kinderwagen naast de eettafeltjes. Toch is een draagzak een beter idee als je in alle rust wilt snuisteren op de maandelijkse rommelmarkt.

Grootste troef?

De Kruitfabriek is een sfeervolle plek voor jong én oud waar er altijd wat te beleven valt, al zijn niet alle activiteiten even kidsproof. Hou dus zeker hun Facebookpagina in de gaten om te weten op welke dagen je er met je kroost terechtkunt. Alle andere evenementen zijn misschien wel iets voor jou en je vriendinnen?

Op zoek naar andere kindvriendelijke plekjes? Lees hier verder:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content