Kindvriendelijke brasserie uitgetest: Sportoase in Wilsele

Een koffie drinken met je vriendin of lekker uit eten met het gezin? Niet elke plek is even geschikt om met je kroost binnen te vallen. Daarom testen wij de leukste kidsproof koffiebars en restaurants voor je uit. Deze week: brasserie Sportoase in Wilsele-Putkapel.

SFEER EN GEZELLIGHEID IN DEZE KINDVRIENDELIJKE BRASSERIE

Wilsele ligt op 7 km van Leuven en het barst er van de jonge gezinnen, maar… naar een kindvriendelijke brasserie is het zoeken. Gelukkig hebben al die kinderen en ouders onlangs wel een heel groot cadeau gekregen: een gloednieuwe Sportoase mét bijbehorende brasserie. Het is er gezellig zitten, met de klassieke tafels en stoelen, maar ook met een paar fauteuils en een sofa waar je lekker in onderuit kunt zakken. Terwijl jij op je bestelling wacht, kijk je uit op het zwembad met ploeterende kinderen, kranige senioren en waterpolo spelende jongeren. In de zomer is er een groot en zonnig terras.

KINDEREN WELKOM

We hoeven het jou niet te vertellen: een kind dat net van de zwem- of sportles komt, heeft honger. Véél honger. Niet gek dus, dat er in deze brasserie altijd wel wat kleintjes met nog druipende haren aan het smullen zijn. Als ‘molletjes’ (koosnaampje voor de kinderen) worden ze hier op handen gedragen. Is de dorst gelest en de honger gestild, dan kunnen ze naar de speelhoek met boekjes, speelgoed en een TV. Mooi weer? Buiten staan er manden met ballen en is er een gigantisch grasveld.

BABYPROOF?

Ja hoor, hier kun je makkelijk met je buggy binnen. Er is een aparte verzorgingsruimte voor baby’s, waar je in alle rust stinkluiertjes kunt verversen. Ook als je baby het op een krijsen zet, hoef je je hier niet te generen. Het merendeel van de klanten is immers zelf ouder en zal je hoogstens een begripvolle blik toewerpen.

DE KAART

Is top! Van pasta tot een wrap, vol-au-vent, veggie-burger of zalmfilet: je vindt hier werkelijk van alles. De gerechten worden mooi geserveerd en zijn vaak gemaakt met streekproducten. Voor de kinderen is er een aangepaste ‘molletjeskaart’ met onder meer fish sticks, macaroni en balletjes in tomatensaus. Allemaal voor zeer schappelijke prijzen van 5 à 6 euro. Proef zeker ook eens het biosap van de boer.

TROEVEN

Heerlijk toch, dat je je bezoekje aan deze brasserie kunt koppelen aan een plons in het zwembad? De Sportoase is trouwens maar 3 dagen per jaar gesloten (op Kerstmis, nieuwjaarsdag en Pasen), en dat geldt ook voor de brasserie. Die is dagelijks geopend van 11u00 tot 23u00. Op zaterdag en zondag openen ze nog een uurtje vroeger.

Meer tips nodig voor een kindvriendelijke brasserie?

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content