© Shutterstock

Leer je kind zwemmen vóór de eerste plons

Met het boek ‘Zwemmen zonder zwembad’ van Tine Sleurs bereid je je kindjes perfect voor om veilig in het water te springen.

Elke zomer verdrinken kinderen in zwembaden of de zee. Het is dus best dat je je kind laat wennen aan water. Tine Sleurs is lector lichamelijke opvoeding in de lerarenopleiding bij het UCLL en mama van twee jonge bengels. Ze schreef ‘Zwemmen zonder zwembad‘, een boek over hoe je spelenderwijs je kind kan laten kennis maken met water.

Jonge kinderen missen vaak nog vaardigheden als ze naar de zwemles moeten. ‘Zwemmen zonder zwembad’ laat elke ouder zijn kinderen klaarstomen voor de eerste zwemles. Met kleine waterspelletjes en opdrachten kan je kind de eerste stappen zetten naar meer zwemveiligheid en zwemplezier. Zo kun je hen bellen laten blazen om hun ademhaling te laten controleren of oefeningen laten doen voor hun spiertjes te laten trainen.

Zwemmen zonder zwembad – Meer info?

 Zwemmen zonder zwembad door Tine Sleurs, uitgeverij: Academia Press, prijs: 19,99 euro.

LEES OOK:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content