12 tips om je huis babyproof te maken

Het is zo ver, je kleine spruit begint te kruipen! Maar hoe zorg je ervoor dat je huis voor hem een veilige plek is? Maak je huis babyproof dankzij onze 12 tips!

1. Voederbak van kat of hond

Droge brokken kunnen verstikkingsgevaar bevatten. Zet het voedsel ergens waar de kat of hond aankan maar je baby niet. Of zet je de hond zijn schoteltje met eten even op de grond, je wacht tot hij gedaan heeft met eten en zet het weer weg.

2. Brandblusapparaat

Houd een blusapparaat op een plaats buiten bereik van kleine handjes.

3. Fornuis

Gebruik de achterste kookplaten, en draai de stelen naar binnen.

4. Vuilnisbakken

Scherpe voorwerpen of verstikkingsgevaar kunnen op de loer liggen. Steek je vuilnisbak in een gesloten kast of koop een zware zodat je baby de vuilnisbak niet om kan gooien.

5. Lage kasten

Als je reinigingsmiddelen in lage kasten bewaart, verplaats ze dan naar hogere kasten of zorg voor een slot op de kast.

6. Stekkerdozen

Verberg die verleidelijke wirwar van stekkers en draden.

7. Salontafels

Verwijder breekbare voorwerpen van het salontafel. Als de tabel fungeert als een kist, vergrendel de kist zodat het deksel niet open kan. En als je een glazen blad hebt, vervangt het glas met een stuk plastic zodat je baby het niet kan breken.

8. Kamerplanten

Houd kamerplanten buiten bereik. Baby’s kunnen deze in de mond steken.

9. Tv

Plaats je tv hoger dan 30 cm om het risico van kantelen te verminderen. Zet nooit een televisie op de top van een dressoir, als de kast wordt opengetrokken kan de tv kantelen.

10. Bedje

Zodra je baby 5 maanden is, doe je mobieltjes best weg. De kleine onderdelen kunnen verstikkingsgevaar opleveren. Kussens en dekens verdwijnen ook best., ze vergroten het risico op wiegendood en verstikking.

11. Stopcontacten

Zorg voor bescherming van de stopcontacten, zodanig dat er geen vingertjes in kunnen.

12. Speelgoedopslag

Een open doos of mand is de beste optie, omdat zware scharnierdeksels van traditionele speelgoeddozen op de vingertjes kunnen toevallen. Als je toch voor een speelgoedkist kiest, koop dan een met een afneembaar deksel.

Partner Content