Maand van de Preventie bij huisdieren

Wist jij dat heel wat huisdieren te zwaar zijn? En wist je dat heel wat huisdieren te kampen hebben met mond- en tandaandoeningen? Het is dan ook belangrijk om je lievelingen geregeld te laten checken bij de dierenarts. Deze maand kan dat zelfs helemaal gratis tijdens de Maand van de Preventie!

Vorig jaar vond de eerste nationale "Maand van de Preventie" plaats in februari. Zo'n 12.000 huisdieren (58% hongen en 42% katten) kregen op die manier een gratis gezondheidscheck in één van de 800 deelnemende dierenartspraktijken.

Maand van de Preventie

Ook dit jaar kan je in februari opnieuw gratis naar de dierenarts voor een check-up van je huisdier. Zo geef je jouw hond of kat de kans op een betere gezondheid! En dat is hoognodig, want uit een enquête onder de deelnemende dierenartsen blijkt dat 50% van diereneigenaren in het Franstalige gedeelte en bijna 40% van de Vlaamse diereneigenaren nog nooit of langer dan 1 jaar geleden naar de dierenarts is geweest.

Met deze campagne willen dierenartsenorganisatie SAVAB en SAVAB-Flanders en dierenvoedselfabrikant Hill's alle huisdiereigenaars duidelijk maken dat een regelmatig bezoek aan de dierenarts, een passende levensomgeving én een evenwichtige voeding ontzettend belangrijk zijn om je huisdier een gezond leven te bieden.

Vorig jaar werd 35% van de onderzochte huisdieren doorverwezen voor een nieuwe consultatie. 14% van dieren was zelfs nog nooit bij een dierenarts geweest.

Volgens de dierenartsen is overgewicht gezondheidsprobleem nummer één bij huisdieren. Mond- en tandaandoeningen staan op de tweede plek en een niet volledige vaccinatie sluit de top 3 af.

Wil jij met jouw huisdier naar de dierenarts voor een gratis check-up? Registreer je dan via www.maandvandepreventie.be!

 

Partner Content