Mammacafé breidt uit

Vanaf 12 november starten ook in Geraardsbergen Mammacafés. Elke tweede donderdag  van de maand kan je er tussen 10  uur en 12 uur binnenspringen in ‘de Poort’, in de Gasthuisstraat 26.

In een ‘Mammacafé’ kunnen (borstvoedende) mama’s én papa’s in een aangename en gezellige sfeer contacten leggen met andere ouders, ervaringen delen en vragen stellen over borstvoeding. Alles wat komt kijken bij de opvoeding van kindjes van 0 tot 3 jaar kan er aan bod komen.

Het eerste ‘Mammacafé’ in België zag het licht in Gooik op 30 april 2008. Ondertussen kent het concept onder deze noemer een sterke opgang in heel Vlaanderen.

Het Mammacafé wil drempelverlagend werken en borstvoeding meer zichtbaar maken in het openbare leven. Sinds het voorjaar 2009 wordt het project gesteund door Reddie Teddy, de kinderzorgservice van de Socialistische Mutualiteiten ? Bond Moyson / De Voorzorg. Ook Kind en Gezin steunt sinds kort het initiatief. Voor het Mammacafé in Geraardsbergen is er een samenwerking met het OCMW.

Partner Content