Meer moedermelk bij vroeggeborenen

Misschien heb je als moeder soms het gevoel dat je geen controle meer hebt over je borsten, wanneer ze nodig zijn en hoeveel melk eruit komt. Bij een vroeggeboren kindje kan het zijn dat je moedermelk (bijna) helemaal niet wil komen. Medela combineert een afkolfpatroon waardoor je 75% meer moedermelk aanmaakt bij vroeggeboren kindjes.

Moedermelk is als een medicijn voor prematuur geboren baby´s. Medela wil de moeders van deze baby´s daarom zo goed mogelijk helpen om hun kindjes van deze bijzondere voeding te voorzien.

Het Rush University Medical Center heeft een onderzoek gehouden naar de afkolfopbrengst van deze mama’s en hoe ze dit kunnen verbeteren (en onderhouden)*. Het onderzoek wijst uit dat voeden met moedermelk het risico op allerlei complicaties gerelateerd aan vroeggeboorte verlaagt.

Het afkolfpatroon Symphony Preemie+bootst het zuigritme van een voldragen babyaan de borst gedurende de eerste dagen na de geboorte na, voordat het op gang komen van de melk optreedt, wat enorm verschilt met het zuigpatroon van een baby van een of twee weken oud. Deze twee patronen samen, blijkt uit het onderzoek, maken het voor een moeder mogelijk om in zes dagen dezelfde melkproductie te bereiken als moeders van á terme geboren baby’s.

*Dit onderzoek werd uitgevoerd onder 105 moeders van vroeggeboren kindjes, verdeeld in drie groepen, die drie verschillende combinaties van afkolfpatronen hebben getest. De groepen waren gelijk wat betreft de risicofactoren die melkproductie konden beïnvloeden. Alle moeders kolfden hetzelfde aantal minuten en keren af, wat betekent dat meer afkolven de resultaten niet kon beïnvloeden. De mama’s werd ook gevraagd naar ervaringen betreft comfort, gemak en effectiviteit van de afkolfpatronen. Het volledige onderzoek is online terug te lezen in het Journal of Perinatology.

Partner Content