Met je kind op café

Neen, niet in een bruine rokerige kroeg, maar in een speciaal ouder-kindcafé. Het eerste café van deze soort opende gisteren z’n deuren in Schaarbeek. In Café Pousette zijn ouders met jonge kindjes meer dan welkom.

Kinderstoelen, stoelverhogers, verschoningtafels, slabbetjes, luiers…Het zijn geen spullen die je verwacht aan te treffen in een café. Maar Café Pousette is dan ook allesbehalve een normaal café. Het is er namelijk eentje op maat van ouders mét kinderen.

Heb je soms het gevoel dat er vreemd wordt opgekeken als je met je kinderwagen een cafeetje binnenwandelt? Vaak is het ook niet zo eenvoudig om te doen: hoge drempels, smalle doorgangen, rumoer… Daarom startten de uitbaters van Café Pousette, Audrey Somers en Laurent Daube, hun zaak op. Ze wilden vooral een plekje creëren waar kinderen héél welkom zijn. Tegen een kinderwagen, een huilende baby en een occasioneel gevechtje met de fruitpap heeft men hier geen bezwaar.

In Café Pousette kunnen ouders met hun kindje even langs komen voor een drankje, een rustig moment of een lekkere hap. Geniet mama van een stukje quiche? Dan smult de baby ondertussen van biologische groenten- en fruitpap.

Maar ook als je geen kinderwagen voortduwt of luiers verschoont, kan je hier terecht. Je moet dan natuurlijk wel kunnen verdragen dat er kinderen in de buurt zijn.

Café Pousette is open van dinsdag tot zaterdag van 10u30 tot 18u30 en op zondag van de 11u30 tot 18u.

Adres: Rue Pierre Sémard Paris 9ème, 6 in Schaarbeek

Website: http://www.lepoussettecafe.com

Partner Content