Moeder en carrière, een topcombinatie

Vorige week konden we er niet naast kijken in alle media: de supermama is dood, lang leve de ploetermama! Tot die conclusie was iedereen gekomen naar aanleiding van de release van het boek “Moeder en carrière, een topcombinatie” van Sara Reymen. De auteur wil alle mama’s in 8 stappen richting geven, geruststellen en inspireren.

"Je komt thuis en het eerste wat je je kinderen hoort zeggen is: "Zeg mama, weer zo laat". Als baby'tje of peuter beseffen ze je afwezigheid nog niet echt, maar eens ze een tijdsbesef hebben, valt het hen zwaar. En dat grijpt je natuurlijk aan. Elke keer opnieuw. Ze lijken het er ook moeilijker mee te hebben als hun moeder weg is dan als hun vader een avond niet thuis is. Voor je het weet, maakt dat eeuwige schuldgevoel gewoonweg deel uit van je leven."

Deze getuigenis van Hilde Rutten, CEO van Berghoff Belgium, uit het boek zet meteen de toon. Heel wat mama's worden na de geboorte van hun kind(eren) opgezadeld met een immens schuldgevoel. Schuldgevoel ten opzichte van je kinderen omdat je na x aantal maanden de professionele draad weer opneemt, schuldgevoel ten opzichte van je werkgever omdat je toch niet altijd kan overwerken en schuldgevoel ten opzichte van je partner omdat je niet altijd genoeg tijd voor hem hebt.

Maar Veerle Dobbelaere wil afrekenen met dit immer aanwezig schuldgevoel: "Naturulijk ben ik een kind van deze maatschappij. Wij voelen ons allemaal vaak – en sommigen zelfs graag – schuldig. Maar dat is zo'n destructief en verlammend gevoel. Als je je daarin begint te wentelen, dan geraak je geen stap vooruit. Alles stagneert."

Auteur Sara Reymen ging samen met 13 bekende en succesvolle vrouwen uit 5 verschillende generaties praten en probeert in haar boek "Moeder en carrière, een topcombinatie" in 8 stappen richting te geven, gerust te stellen en te inspireren. En dat we ons allemaal zullen herkennen in dit boek mag duidelijk zijn. Want welke mama worstelt niet met deze soms loodzware combinatie en bijhorende gevoelens?

Leg je kinderen in bed, nestel je in de zetel en laat dit boek ervoor zorgen dat je beseft dat supermama's niet van deze tijd zijn!

Moeder en carrière, een topcombinatie door Sara Reymen
ISBN 9789401413152
Uitgeverij Lannoo
Prijs 24,99 euro

Partner Content