© Getty Images

5 zomerse ideeën met moedermelk

Het is belangrijk dat je baby voldoende moedermelk binnenkrijgt, ook in de zomer. Wil je er een frisse draai aan geven? Probeer deze ideeën dan eens.

Moedermelk, maar dan anders

Voor je meteen naar de koelkast en diepvries holt om je moedermelk te koelen: het mag, maar het móét helemaal niet. Ook in de zomer is het prima als je baby gewoon van de borst drinkt. Wie toch eens wat anders wil, kan deze dingen eens uittesten:

1. Melk op een stokje

Geniet jij tijdens de zomermaanden weleens van een lekkere frisco, en wil je je baby laten meegenieten? Maak dan eens ijsjes van je moedermelk!

Pinterest – klik op de afbeelding voor de link

Koop een fopspeen met een houdertje, vul dat met je moedermelk en klik de fopspeen erop. Even in de vriezer, het houdertje verwijderen en … Daar is het ijsje! Ook ideaal voor als je uk tandjes krijgt. Heb je geen fopspeenhouder? Dan kun je ook gewoon een propere ijsblokjesvorm gebruiken.

2. Coupe baby

Eet je baby al fruit? Dan kun je ook bananenijs voor hem/haar maken. Snij enkele bananen in stukken en vries ze in. Als ze bevroren zijn, stop je ze in de blender en voeg je moedermelk toe tot je een roomijsachtige mengeling krijgt. Klaar!

3. Gekoelde melk

Niet echt een recept, maar het kan wél helpen om je baby te doen drinken: geef hem/haar moedermelk die je even in de koelkast bewaard hebt. Niet elk kindje is fan, maar ‘t is het proberen waard.

4. Breastmilkshake

Soms gaat er niets boven een lekkere milkshake, toch? Als je baby al fruit eet, kun je een aangepaste versie maken. Voor jongere kindjes voeg je bij voorkeur banaan (eventueel een restje van de ingevroren stukjes die je nodig had voor het bananenijs) toe aan je moedermelk. Als ze wat ouder zijn, kun je verschillende zachte vruchten toevoegen. Dat wordt smullen!

5. Wondermiddeltje tegen warmte-uitslag

Heeft je oogappel last van warmtebultjes? Smeer er wat (al dan niet gekoelde) moedermelk op om de jeuk te verzachten.

Meer over andere babykwaaltjes (en wat je eraan kunt doen) lees je in dit artikel.

Extra zomertips

  • Geef een baby jonger dan 6 maanden geen water.
  • Leg je baby bij warm weer voldoende aan de borst. Soms drinken ze weinig, maar wél frequenter. Je normale routine mag je even laten varen.
  • Vries ontdooide moedermelk nooit opnieuw in.
  • In de koelkast kun je moedermelk 3 tot 6 dagen bewaren, in de diepvries tot 6 maanden. Bekijk dit artikel voor meer tips over het bewaren van moedermelk.

Bron: fammebaby.nl

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content