5 zomerse ideeën met moedermelk

Door -
moedermelk zomer
Getty Images
Het is belangrijk dat je baby steeds voldoende moedermelk binnenkrijgt, ook in de zomer. Wil je er een frisse draai aan geven? Probeer deze ideeën dan eens.

Moedermelk, maar dan anders

Voor je meteen naar de koelkast en diepvries holt om je moedermelk te koelen: het mag, maar het móét helemaal niet. Ook in de zomer is het prima als je baby gewoon van de borst drinkt. Wie toch eens wat anders wil, kan deze dingen eens uittesten:

1. Melk op een stokje

Geniet jij tijdens de zomermaanden weleens van een lekkere frisco, en wil je je baby laten meegenieten? Maak dan eens ijsjes van je moedermelk!

Koop een fopspeen met een houdertje, vul dat met je moedermelk en klik de fopspeen erop. Even in de vriezer, het houdertje verwijderen en … Daar is het ijsje! Ook ideaal voor als je uk tandjes krijgt.

2. Coupe baby

Eet je baby al fruit? Dan kun je ook bananenijs voor hem/haar maken. Snij enkele bananen in stukken en vries ze in. Als ze bevroren zijn, stop je ze in de blender en voeg je moedermelk toe tot je een roomijsachtige mengeling krijgt. Klaar!

3. Gekoelde melk

Niet echt een recept, maar het kan wél helpen om je baby te doen drinken: geef hem/haar moedermelk die je even in de koelkast bewaard hebt. Niet elk kindje is fan, maar ‘t is het proberen waard.

4. Breastmilkshake

Soms gaat er niets boven een lekkere milkshake, toch? Als je baby al fruit eet, kun je een aangepaste versie maken. Voor jongere kindjes voeg je bij voorkeur banaan toe aan je moedermelk. Als ze wat ouder zijn kun je verschillende zachte vruchten toevoegen. Dat wordt smullen!

5. Wondermiddeltje tegen warmte-uitslag

Heeft je oogappel last van warmtebultjes? Smeer er wat (al dan niet gekoelde) moedermelk op om de jeuk te verzachten.

Extra zomertips

Bron: fammebaby.nl

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here