©montessori-neokids.be

Montessori-kinderdagverblijven: nu ook in België

Het project NeoKids werd gelanceerd om het eerste netwerk van Montessori-crèches in België op te zetten. Neokids garandeert dat de zorgkwaliteit en de ontwikkeling van de allerjongste kinderen overeenstemt met de pedagogie die kenmerkend is voor dit type onderwijs.

Sylvie d’Esclaibes is de drijvende kracht achter dit project. Ze staat in voor het pedagogisch beheer van de NéoKids groep in Frankrijk, en vanaf nu beheert ze ook de Belgische afdeling. Sylvie publiceerde een reeks boeken over de Montessori-pedagogie en staat aan het hoofd van het grootste Montessori-opleidingscentrum van Europa.

Waarvoor staat een Montessori-kinderdagverblijf?

Het pedagogisch project van de NeoKids Montessori-kinderdagverblijven, zoals ontwikkeld door Sylvie d’Esclaibes én andere specialisten, is gebaseerd op een pedagogie die zich richt op de bevordering van de zintuigen en het stimuleren van de ontwikkeling en de autonomie van het kind. De activiteiten die in de instellingen worden aangeboden, worden begeleid door gekwalificeerde vakmensen die voortdurend worden bijgeschoold in deze pedagogische inzichten.

Montessori kinderdagverblijven in België
©montessori-neokids.be

Wat kenmerkt een Montessori-kinderdagverblijf?

De omgeving is heel familiaal, warm en veilig. De ruimtes zijn ook ingericht met natuurhouten meubelen. Die infrastructuur zal het kind stimuleren om zijn concentratie, zijn intelligentie, zijn taal en zijn verschillende zintuigen te ontwikkelen.

Vanaf het begin wordt er een hechte band opgebouwd met de ouders. Er is een open communicatie, en daarnaast kunnen ouders via een mobiele applicatie de activiteiten en evolutie van hun oogappels van nabij volgen.

Er is ook bijzondere aandacht voor de voeding van de kinderen. Alle maaltijden worden bereid met bioproducten en worden goedgekeurd door een deskundige op het gebied van kindervoeding.

Meer weten?

Op zaterdag 12 juni is er van 9 tot 17 uur een Open Dag in crèche Les Petits Dinos (Rue Roger Lallemand 1 in Elsene – Metro Delta), de model-crèche voor NeoKids Montessori.

Op deze dag zal Sylvie d’Esclaibes rondleidingen geven om 10 uur, 11.30 uur, 13.30 uur en 15 uur. Een ideale gelegenheid om kennis te maken!

Lees er alles over op montessori-neokids.be

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content