Mooi haar

Tijdens en na je zwangerschap heb je misschien last om je haar in model te krijgen. Dat ligt aan de verandering in je hormoonhuishouding. Maar over het algemeen mooi haar begint bij een gezonde hoofdhuid. Enkele handige tips&tricks.

Een 3-stappen ritueel voor een hoofdmassage:

Stap 1: Kies een leuk muziekje uit. Ga zitten met je rug gesteund. Je voeten stevig op de grond. Laat je gedachten gaan en adem diep in door je neus en uit door je mond. Zo adem je rust in en stress uit.

Stap 2: Zorg ervoor dat de temperatuur van de douche niet te warm is. Want dat kan de hoofdhuid irriteren. Breng een dopje shampoo op je haar aan en maak zacht masserende bewegingen. Krab niet op je hoofdhuid. Masseer met platte vingers de hele hoofdhuid.

Begin achter je oren tot bovenop je hoofd en dan vanaf de voorste haarlijn naar achter tot in je nek. Wrijf daarna met je vingertoppen over je hoofdhuid om spanningen te verdrijven.

Stap 3:drogen en stylen… Dep met een zachte handdoek je haar droog. Gebruik daarna een wijd getande kam om door je haar te gaan. OVerdrijf niet met stylingproducten. Minstens één keer per week moet je haar vrij zijn van stylingproducten. Je hoofdhuid kan dan ongestoord ademen.

Wie vaak last heeft van een jeukende hoofdhuid kan de nieuwe Head&Shoulders Itchy Scalp Care of Sensitive Scalp Care shampoo uitproberen.

Partner Content