Nieuw autostoelsysteem van Maxi-Cosi

Maxi-Cosi, marktleider op het gebied van handige en veilige reissystemen voor kinderen, komt met een nieuw autostoelsysteem op de markt. De 2wayFamily maakt het mogelijk om kinderen vanaf de geboorte tot en met 4 jaar veilig achterwaarts te laten meerijden in de wagen.

De 2wayFamily bestaat uit de 2wayFix-basis, de Pebble en de 2wayPearl-autostoeltjes. De 2wayPearl is het eerste autostoeltje dat voldoet aan de nieuwe i-Size-wetgeving voor autostoelen.

Deze nieuwe veiligheidsnorm heeft 5 essentiële punten:

 • betere bescherming bij frontale en zijdelingse aanrijdingen + betere bescherming van hoofd en nek
   
 • achterwaarts gericht vervoer verplicht tot 15 maanden oud
   
 • i-Size vereist ook het gebruik van IsoFix, waardoor de kans dat een autostoel verkeerd geïnstalleerd wordt minder groot is dan bij stoelen die met een autogordel worden bevestigd
   
 • i-Size autostoelen passen in alle nieuwe i-Size auto's en in bijna alle IsoFix auto's
   
 • de autostoelen worden ingedeeld op basis van lengte van het kind, vergelijkbaar met kledingmaten, om eenvoudiger de juiste autostoel te kiezen.

De Pebble is geschikt voor baby's van 0 tot ongeveer 1 jaar. De hoofdsteun en het harnas kunnen eenvoudig worden versteld voor een comfortabele pasvorm voor de baby. De 2WayPearl biedt dan weer optimaal gebruiksgemak voor peuters van 6 maand tot 4 jaar. Het harnas blijft open staan, zodat je kind eenvoudig en snel in en uit het stoeltje getild kan worden. Dit autostoeltje ging onlangs nog lopen met de Innovation Award op de King und Jugend beurs in Keulen.

Partner Content