Ninna Oh, slaapliedjes rond de Middellandse Zee

Ninna Oh zijn de eerste woorden van het eerste lied dat Bas Bogaerts en Eva Schampaert opnamen tijdens hun maandenlange zoektocht naar slaapliedjes rond de Middellandse Zee.

Gewapend met opnamemateriaal en een camera legden ze twaalfduizend kilometer af op twee motoren. Ze sliepen in een tent op het strand aan de Dardanellen en aan de Rode Zee, in stoffige herbergen, geïmproviseerde gastenkamers en een Syrische koningskamer. Overal stelden ze één eenvoudige vraag: ‘Kent u nog een slaaplied en wilt u het zingen voor ons?’.

Slaapliedjes zijn van vroeger en nu. Je vindt ze in alle culturen, in alle talen. Het zijn stuk voor stuk kleine liedjes in een grote, universele traditie. De opnames van deze liedjes waren een inspiratiebron voor muzikanten van bij ons. Op de cd hoor je de originele versie van de slaapliedjes en de bewerking ervan door bekende muzikanten.

In dit prachtige boek met cd lees je de originele teksten, de vertaling en kleine anekdotes over hoe en waar de liedjes gevonden werden.

Verzameld door: Bas Bogaerts en Eva Schampaert
Illustraties: Julie Tavernier
Muzikale bewerkingen: Gorki, Kommil Foo, Sarah Bettens en vele anderen
Uitgeverij: Lannoo
Prijs: 19,95 euro
48 pagina’s

Partner Content