©iStock

Oorbellen bij je baby: ja of nee?

Een baby met oorbellen: de ene moeder vindt het super lief, de ander vindt het kindermishandeling. Wij vonden enkele reacties van mama’s die vinden dat het nergens voor nodig is. Wat denk jij?

Gaatjes schieten bij je baby: doen of niet?

Over gaatjes schieten in de oren van je baby bestaan er eindeloze discussies. De ene moeder wil liever wachten tot het kind zelf aangeeft dat het gaatjes wil, voor de andere moeder kan het niet vroeg genoeg zijn. Er staat trouwens geen minimumleeftijd op gaatjes schieten. In principe kun je bij je baby al gaatjes laten schieten kort na de geboorte, maar veel juweliers stellen zelf een leeftijdsgrens. Zo is dat bij de ene misschien 6 maanden en bij de ander 6 jaar…

Deze mama’s zijn tegen gaatjes schieten bij een baby

Twijfel je of je gaatjes zou laten schieten bij je baby? Weeg dan de ‘waarom wel’ en ‘waarom niet’ vragen goed tegen elkaar af. Wij vonden alvast enkele reacties van mama’s die absoluut tegen zijn.

  • Gaatjes schieten bij een baby is enkel voor de moeder. Er zijn geen medische voordelen of iets dergelijks aan verbonden. – J.
  • Mijn dochter is nu bijna 13 en heeft nog geen gaatjes. Het is hun lichaam, wat geeft ons het recht om er gaatjes in te maken? Het zijn mensen, geen speelgoed. – T.
  • Ik wil mijn dochter zelf laten beslissen. Ik moest tegen mijn zin gaatjes laten schieten toen ik kind was en ik heb ontzettend veel gehuild. – A.
  • Mijn moeder liet geen gaatjes schieten bij mij of mijn zus toen we baby waren, dus ik heb het ook niet gedaan bij mij dochter. Enkele weken voor haar zesde verjaardag zei ze dat ze er klaar voor was en toen zijn we naar de juwelier gegaan. Ze liep de rest van de dag te pronken met haar nieuwe oorbellen. – T.
  • Baby’s moeten al genoeg doorstaan tijdens hun eerste levensjaren, zoals vaccinaties en constant dingen leren. Bespaar hen dus het hele gedoe van gaatjes schieten. – S.
  • Ik had geen zin in de nazorg van gaatjes schieten en ik was ook bang dat ze zelf aan haar oorbellen zou trekken. – M.

Wat is jouw mening? Laat het ons weten in de comments!

Lees ook:

Partner Content