©Getty Images

Help, mijn baby wil niet op z’n buikje liggen

Je kindje regelmatig op zijn buik leggen is erg belangrijk voor de ontwikkeling. Zo leert hij z’n hoofdje rechtop houden, zich opduwen en zelfs kruipen. Maar wat als je lieverd niet wil? Deze tips kunnen helpen om te genieten van tummy time.

Geen makkelijke opdracht

Het is niet makkelijk voor je baby om op z’n buikje te liggen. Want het kost heel wat moeite en bovendien is het veel comfortabeler en ziet hij meer als hij gewoon op z’n rug ligt. Het is dus niet vreemd dat je kleintje er niet van houdt. Waarom voldoende tummy time toch belangrijk is, lees je hier. Is je kindje echt geen fan, probeer dan zeker deze tips eens.

Op zijn buikje liggen: hou het kort

Niet elk moment is even geschikt om te oefenen. Zorg dat je kindje goed wakker en alert is en dat hij niet pas gegeten heeft. Vindt hij het niet prettig om op z’n buikje te liggen? Hou het dan kort. Soms volstaan een paar seconden of een minuut.

Genieten van tummy time: geef het goede voorbeeld

Ga zelf ook op je buik liggen, tegenover je baby, met de gezichten bij elkaar. Door tegen hem te praten wordt je kindje rustig. Bovendien is er niets interessanter dan het gezicht van mama of papa, en alles wat er verandert als ze lachen of praten.

Experimenteer met geluidjes

Experimenteer gerust met geluidjes. Je kunt praten tegen je baby, maar waarom zing je geen liedje? Of trek z’n aandacht met een muziekje, geknisper van papier of andere zachte geluidjes.

Koop een leuk speelkleed

Ben je op zoek naar een manier waarop je baby meer kan genieten van tummy time? Een speelkleed waarop van alles te zien – en misschien wel te doen? – is, blijkt een prima motivatie om op de buik te blijven liggen.

Op het verzorgingskussen

Ook het luierkussen is de ideale oefenplek. Leg je kindje op het buikje met zijn ellebogen onder de schouders. Zo steunt hij op zijn onderarmen en kan hij makkelijker zijn hoofdje omhoog houden.

Buik op buik

Ga zelf eens op je rug liggen en leg je kindje op zijn buik op die van jou. Wat hoger, op de borst, is ook een aanrader. Op die manier kan je kindje je goed zien en dat stimuleert hem om zich op te richten.

Bron: Expressen.se, Happybabycoach.com

Ook interessant voor jou:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content