Oppepper voor je borsten

Je borsten , een groot deel van je lichaam, staan symbool voor je vrouwelijkheid en zijn zeker niet onbelangrijk. Als je zwanger bent, veranderen je borsten op allerlei manieren. Toch wil je graag na je zwangerschap je stevige en mooie borsten houden. Lees deze tips en trucs en pas ze toe in je alledaagse leven.

De meest simpele maatregel is om de juiste bh-maatte dragen. Dit klinkt heel vanzelfsprekend, maar 70% van de vrouwen draagt een verkeerde maat bh. Na je zwangerschap kun je het beste je borsten opnieuw (laten) opmeten en dan die nieuwe maat bh kopen. Koop een goed ondersteunende bh, die je borsten de juiste steun biedt en die ook praktisch is bij het geven van borstvoeding.

Douche er op los
Een begrip dat je wellicht wel kent: de wisseldouche. Als je tijdens het douchen je huid blootstelt aan afwisselend warm en koud water, dan krijgt je huid een oppepper.

Door het warme water gaan je poriën open staan, door het koude water gaan ze dicht. Sluit altijd af met koud water, zodat je poriën dicht zijn en de oppervlakkige bloedcellen en spieren samen zijn getrokken. Dit zorgt voor een strakkere huid en een gezonde kleur. Je raadt het misschien al, de wisseldouche kan je ook alleen op je borsten richten, door de kou blijven je borsten stevig en fier. Let wel, met koud water hebben we het over een temperatuur onder de 20 graden, anders heeft het koude water geen effect. Dus even de tanden op elkaar en draaien maar!

Decolleté
Tijdens het douchen kan je ook meteen scrubben, wat toch wel een favoriete bezigheid is van ons, dames. Zo kunnen we namelijk de tijd nemen om onszelf te verwennen – wat ook weleens mag – en heerlijk ruiken.

Scrubbenkent zoveel goede effecten, het vernieuwen van dode huidcellen en de bloedsomloop stimuleren. Daarom kan je ook best je decolleté een paar minuutjes scrubben. Je stelt je decolleté (bijna) elke dag bloot aan lucht, zon en misschien ook wel aan parfum.

De huid van je decolleté is dun en moet dus voorzichtig behandeld worden. Gebruik daarom een (zachte) scrub voor je gezicht, die zijn minder scherp en dus perfect voor de boezem. Zoek je eigen ritme in het scrubben, van links naar rechts, van boven naar onder, als je maar niet te hard drukt, je bent ze niet aan het schoonboenen! Doe dit één keer in de week en zeker niet vaker, zo voorkom je dat je huid beschadigd wordt.

Smeren maar!
Naast alle crèmes die we gebruiken, zijn er – hoera – ook speciale crèmes voor de boezem. Crèmes die de huid voeden en de borsten soepel houden. Om het voor ons nog makkelijker te maken, hoeven we niet eens speciale crèmes te kopen, het mag ook dezelfde verzorging als voor het gezicht zijn.

Je hoeft echt niet elke dag uren te besteden aan het smeren, neem als je ’s ochtends en ’s avonds je gezicht insmeert ook gewoon je borsten mee. Pas het in je dagelijkse ritme.

Naast het ’s ochtends en ’s avonds insmeren, mag je ook je gezicht, hals en decolleté een maskertje geven. Een hydraterend maskeris goed voor alledrie de gebieden. Verwijder het masker met warm water en een washandje. Om dit ritueel af te sluiten, kan je de huid het beste verfrissen met een gezichtslotion zonder alcohol. Het is het fijnst om dit te doen na het scrubben, zodat je verzorging compleet is, maar je mag natuurlijk vaker een masker aanbrengen.

Partner Content