©Gettyimages

Jouw baby is geboren met deze 4 fantastische overlevingsvaardigheden

Door Celine Werner

Een pasgeboren baby lijkt misschien heel hulpeloos, maar niets is minder waar, want jouw kleine wonder is ter wereld gekomen met vier ongelofelijke overlevingsvaardigheden. Welke? Dat lees je hier:

Geur en stem van mama

Baby’s weten heel goed waar mama is, want ze herkennen haar geur en stem meteen na de geboorte al. Straf, toch?

Gezichten onderscheiden

Pasgeborenen zijn in staat om het verschil te zien tussen menselijke gezichten en andere objecten. Meer nog: het gelaat van mama kunnen ze al van andere gezichten onderscheiden wanneer ze slechts een paar uurtjes oud zijn. Wauw!

Imiteren

Doorbreek je dagelijkse routine van slaap-, eet- en verschoonmomentjes en probeer dit eens uit: test of jouw kindje al in staat is om jouw gezichtsexpressies te imiteren. Sommige baby’s, zelfs van enkele uren oud, zijn al in staat om je na te bootsen. Fun verzekerd! 🙂

Een gevoel voor ritme

Uit onderzoek, waarbij er met elektroden werd gemeten hoe de hersenen van baby’s op geluid reageerden, blijkt dat we allemaal met een gevoel voor ritme geboren worden. Die test wees uit dat iedere baby na een onderbreking van het drumritme steevast reageerde met een hersensignaal, wat erop wijst dat de baby’s een herhaling verwachtten van het ritme. En dat heb je alleen maar dankzij…een gevoel voor ritme!

Waarom dit belangrijk is? Dankzij hun ritmegevoel kunnen ze een onderscheid maken tussen de stem van mama en die van anderen. Aha!

Nog meer lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content