Getty Images

Papieren rietje gevaarlijk voor kleine kinderen: wat zijn de alternatieven?

De meeste kindjes houden ervan om met een rietje te drinken. Toch is het goed opletten als het gaat om een papieren variant! Door het sabbelen op het papier kunnen stukjes loskomen met verstikkingsgevaar tot gevolg. Gelukkig zijn er veiligere alternatieven voor een rietje.

Papieren rietje gevaarlijk

Plastic rietjes mogen niet meer verkocht worden in België. Goed nieuws voor onze planeet aangezien wegwerpplastic een behoorlijke impact heeft op het milieu. En er zijn genoeg alternatieven voor een rietje.

De meeste fabrikanten schakelden over naar papieren rietjes, maar dat bleek voor jonge kinderen niet zonder gevaar. Wanneer kindjes op het papieren rietje sabbelen, kunnen er stukjes loskomen. Die vormen een prop die in het keeltje kan blijven vastzitten, met verstikkingsgevaar tot gevolg.

Een belangrijke raad aan ouders van kleine kindjes: laat kindjes tussen 0 en 3 jaar alleen papieren rietjes gebruiken onder toezicht! Of vermijd ze en gebruik een van deze silicone alternatieven:

Veilige en ecologische alternatieven voor een rietje

Welk drankje het ook is, kinderen vinden drinken met een rietje heerlijk. Ga je voor rietjes? Kies dan voor veilige en alternatieven voor papier en plastic. Voor kinderen zijn siliconen rietjes het handigst. Ze zijn niet alleen duurzaam, maar ook vrij van schadelijke stoffen. Silicone is daarnaast ook een zacht materiaal, wat een stuk aangenamer is voor het tandvlees en het mondje van je kind.

Shopping: onze favoriete herbruikbare rietjes

Superflexibel

Liewood Jonas Siliconen Rietjes 10-Pack | Dusty Mint Multi Mix
(De Gele Flamingo, € 17,00)

De zon en de lucht

We Might Be Tiny Silicone Rietjes (5-pack) Sun & Sky
(Blabloom, € 13,95)

Groen alternatief

Minikoioi set van 2 herbruikbare rietjes met borstel
(De Kleine Zebra, € 5,99)

Bron: limburger.nl

Meer eten en drinken:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content