© Getty Images

Is een park voor je baby nodig of niet?

Met een kindje onderweg zijn er verschrikkelijk veel keuzes die je moet maken. Om te beginnen al wat er op de geboortelijst komt en wat niet. Een park of box is misschien wel het meest besproken item. Het is niet goedkoop en neemt veel plaats in. Is een park nodig of niet?

Volgens sommige ouders is het een duidelijke must en anderen beweren dat hun kind er amper in heeft gelegen. Er bestaat dus geen eenduidig antwoord op de vraag of een park voor je baby een nuttige aankoop is of niet.

Waarom wel?

Een box heeft als belangrijkste voordeel dat het een veilige en afgebakende plek is voor je baby.

Wil je even je handen vrij hebben? Dan is de box de perfecte plek om je baby neer te leggen of te zetten. Het is er veilig, maar er is toch heel wat te zien of te doen. Voor baby’tjes hangt er vaak een mobiel boven het park waar ze eindeloos naar kunnen kijken. Bovendien hebben ze in het park toch voldoende ruimte om te bewegen en te rollen.

Is je kindje wat ouder? Dan is het park een leuke plek om te spelen, zonder alle prikkels die er in de rest van het huis zijn.

Opgelet: een box is geen bed en dus niet de ideale plek om te slapen. Valt je baby toch in slaap in het park? Haal dan alle knuffels weg en hou een oogje in het zeil.

Waarom niet?

Een box is een meubelstuk dat best veel ruimte inneemt en in de meeste gezinnen maar een korte periode gebruikt wordt. En het betekent natuurlijk ook weer een uitgave.

Wil je niet te veel geld uitgeven? Dan is een tweedehands park voor je baby het overwegen waard. Het is een budget- en milieuvriendelijke keuze en er is een groot aanbod op de markt. Aangezien de meeste mensen het park niet zo lang gebruiken vind je veel boxen in goede staat. Let er wel op dat het park veilig is en aan alle eisen voldoet.

Wat zijn de alternatieven?

Heb je weinig plaats in huis? Dan is een inklapbare box of een reispark een oplossing. De keuze is uiteraard wat beperkter. Je hebt houten versies met spijltjes, maar ook lichtgewicht boxen met gaas. Die laatste zien er een beetje uit als een reisbedje. Het voordeel daarvan is dat je het park overal mee naartoe kunt nemen.

Tot slot bestaan er ook flexibele boxen die je gewoon op de grond zet. Superpraktisch als je af en toe op een kindje moet passen. Vaak kun je met behulp van een extra muurbevestiging het flexibele park ook gebruiken om een ruimte af te bakenen.

Park voor je baby: enkele toppers

Bopita box home

park voor je babypark voor je baby

Een box en speelhuisje in een!

250,00. Hier te koop.

Puck inklapbare box trendy wit

park voor je baby

Heb je de box niet nodig, dan klap je ‘m eenvoudig in.

107,99. Hier te koop.

BabyDan veiligheidshek Olaf

park voor je baby

Als park te gebruiken of als veiligheidshekje.

€ 275. Hier te koop.

Zeker ook leuk om te lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content