©GettyImages

Kinderdagverblijf schakelt professionele hulp in voor betere (nacht)rust

In de kinderdagverblijven van ‘Achter de maan’ liepen ze weleens vaker tegen slaapproblemen aan, en de coronacrisis heeft daar geen goed aan gedaan. Integendeel zelfs. Ze vonden het dan ook tijd om professionele hulp in te schakelen om hun teams te ondersteunen.

Project ‘slaapmuts’

Verantwoordelijke van ‘Achter de Maan’, Framke Trousse: “We hebben contact opgenomen met Karen Claes, professionele slaapcoach ‘Van gaap naar slaap’ en Libelle Mama-experte. Na een zeer fijn kennismakingsgesprek waren we beiden meteen enthousiast. Als opvang zijn we immers een onmisbare schakel en samen met onze ouders staan we sterker. We vinden het belangrijk om niet alleen een babysitfunctie te hebben, maar ook onze ouders en kindjes pedagogisch te ondersteunen. Door haar aanpak was Karen de juiste persoon om ons project te ondersteunen. Project ‘slaapmuts’ stond in de startblokken!”

Eerste webinar

“Al snel kwamen we op het idee om samen met Karen een webinar rond slaap te organiseren. Geïnteresseerde ouders zouden hieraan deel kunnen nemen en antwoorden krijgen op hun prangende vragen. Om toch ook hier op maat te kunnen werken, hebben we gewerkt met een behoeftebevraging die we speciaal hebben opgesteld voor de ouders van onze kindjes. Ook vanuit onze teams werden ‘professionele’ vragen opgesteld, zodat we tot een gezamenlijke aanpak zouden komen.

Nadat we de vragenlijsten zorgvuldig samengesteld hadden en de antwoorden verzameld, beslisten we om het thema nachtvoedingen in het eerste webinar te behandelen. En wat een succes was dat! De datum van ons tweede webinar is trouwens al een feit wegens de enorme interesse.

Begeleiding op maat

Het resultaat was super, want ouders die na deze aanbieding nog verder en op maat begeleiding wilden krijgen, hadden op deze manier ook de weg naar Karen gevonden. De andere mama’s en papa’s waren al een heel eind op weg geholpen door het webinar en de folder op maat die ze erbij gekregen hadden.”

Ook over slaap:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content