Proper van kop tot teen

Er is heel wat onderhoud aan baby’s en peuters! Maar een goede hygiëne is essentieel voor het comfort en de gezondheid van je kindje. Maar hoe blijft je kind nu schoon van kop tot teen?

Ogen

Oogjes reinig je naar de neus toe: zo verspreid je ontstekingen (die meestal in de ooghoek beginnen) niet over de rest van het oog. Neem voor elk oog een vers (steriel) doekje gedrenkt in zoutoplossing.

Oren

Wattenstaafjes duwen het oorsmeer dieper in het oor. Normaal gezien werkt het oorsmeer zich vanzelf naar buiten. De oorschelp en de plooi achter het oor kan je wel schoonmaken met een wattenstaafje speciaal voor baby's.

Neus

Het neusje van je kind schoonhouden is een flinke klus, zeker wanneer hij of zij verkouden is. Hulpmiddelen om het neusje vrij te maken, zijn wattenstaafjes, neuspeertjes, om de slijmen uit de neus te zuigen, en zoutoplossing, om de neus te spoelen.

Handen

Was kinderhandjes altijd voor het eten (en die van jezelf ook altijd voor je je kindje verzorgt).

Vinger- en teennagels

Die kan je best recht afknippen, dus niet schuin in de hoekjes, zodat ze niet ingroeien. Houd ze kort, want kleintjes kunnen zichzelf lelijk krabben. Babyschaartjes hebben afgeronde punten, om te voorkomen dat je je kindje zou bezeren.

Geslachtsdelen

Bij meisjes was je ze met water, bij jongens met water en zeep. Droog de billen en de huidplooien in de lies goed af, om luierdermatitis te voorkomen.

[imageid:972855;width:140;height:;align:left;caption:Marcel gaat in bad]

Uit Marcel gaat in bad
Zappybaby-voorleesboekje
Prijs: 8,50 euro
Te koop via Zappybaby.be

 

 

 

 

 

 

Partner Content