@GettyImages

Het sabbelzakje: handig of een gadget?

Als je een kindje krijgt, gaat er een hele wereld aan baby- en kinderproducten voor je open. Soms een lifesaver, dan weer een gadget. Een sabbelzakje of fruitspeen klinkt heel erg handig om je kleintje fruit te laten eten, maar er zijn ook nadelen aan verbonden. Welke? Dat vertellen wij je graag.

Sabbelzakje of fruitspeen

Er bestaan verschillende namen voor dit veelzijdige speentje. Het sabbelzakje, de fruitspeen of Fresh Food feeder doet er alles aan om je kleintje fruit te laten eten. Toegegeven, het ziet er superhandig uit!

Hoe werkt het?

Makkelijk! Je vult het zakje met stukjes of geprakt fruit. Door de kleine gaatjes zuigt je kindje het sap of heel kleine stukjes fruit naar binnen. Niets dan voordelen zou je denken. Het is veilig, je kindje kan sabbelen en krijgt fruit en vitamientjes binnen. Het is bovendien een makkelijke manier om verschillende soorten fruit te introduceren en je kindje is zoet.

De voordelen van het sabbelzakje

  • je laat je kindje wennen aan vers fruit
  • het koude fruit en het sabbelen verlichten de pijn bij doorkomende tandjes
  • het is makkelijk om mee te nemen
  • het is eenvoudig te reinigen

De nadelen

Toch is er een groep die minder enthousiast is over deze evolutie: de tandartsen. Uiteraard is fruit gezond voor kindjes, maar het probleem zit in de lange blootstelling aan de fruitzuren en de suikers. Je kleintje heeft zo’n sabbelzakje of speen veel langer in de mond dan dat het een stuk fruit zou eten. Hierdoor worden de tanden langdurig aangetast. De tandjes hebben echt hun rustmoment tussen de verschillende eetmomenten nodig. Bovendien krijgen de kinderen amper vezels binnen met zo’n fruitspeen.

Het besluit? Een sabbelzakje kan handig zijn, zolang je erop let dat je kindje het beperkt gebruikt. Krijgt je kleintje tandjes, dan is een bijtring een betere optie.

Graag een fruitspeen kopen?

1

Munchkin sabbelzakje

€ 7,99. Koop het hier.

2

Kidsme fruitspeen


€ 15,99. Hier te koop.

3

Dr. Brown’s Fresh Firsts Silicone Feeder mint


€ 7,99. Hier te koop.

4

Nuby sabbelzakje aqua


€ 7,99. Koop het hier.

Bron: rtl nieuws, oudersvannu.nl

ZELF LEREN ETEN:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content