© Shutterstock

Magisch voor jou én je kind: zo schrijf je je eigen sprookje

Zelf een sprookje schrijven is niet zo moeilijk als het lijkt. Met deze zes ingrediënten en wat fantasie heb je het perfecte recept voor een mooi en spannend verhaal. Verras je kleintje ermee, of nog leuker: schuif samen aan de schrijftafel!

De 6 ingrediënten:

1. Een wijze les

Elk sprookje bevat een wijze les. Denk maar aan Goudlokje die iets stouts deed en daardoor bijna door de beren opgegeten werd, of aan Pinokkio wiens neus langer werd als hij loog. Kies over welk wijze les jouw sprookje zal gaan en verwerk die moraal in je verhaal. Tip: is jouw kleintje weleens ongeduldig of ondeugend? Ook daarover kun je het verhaal laten gaan.

2. Een held

Verzin een held of een heldin voor je verhaal. Die hoeft trouwens echt niet perfect te zijn. Hans en Grietje waren ook maar een doodgewone jongen en een simpel meisje. Het belangrijkste is dat diegene die je sprookje leest of ernaar luistert, meteen wil dat de hoofdrolspeler wint.

3. Een slechterik

Sprookjes gaan over de strijd tussen goed en kwaad. Elk sprookje heeft naast een held dus ook een gemeen personage nodig: een slechte heks of een boze wolf maken je verhaal pas echt spannend.

4. Magie

Zonder magie geen sprookje! Dit kan een magisch personage zijn (bijvoorbeeld de goede fee uit Assepoester) of een speciaal tovervoorwerp (bijvoorbeeld het zwaard van Arthur in het sprookje van Merlijn de tovenaar). Laat je fantasie de vrije loop!

5. Een groot obstakel

Als de held de slechterik wil verslaan, moet hij altijd eerst een grote hindernis overwinnen, zoals een vuurspuwende draak of een muur van wel 100 meter hoog. Je held zal al z’n moed en creativiteit moeten gebruiken om daarin te slagen. Gelukkig krijgt hij de hulp van een beetje magie.

6. Een happy end

Een sprookje is geen sprookje zonder een ‘En ze leefden nog lang en gelukkig‘ op het einde. De held moet de slechterik verslaan, en wel zo dat de slechterik zeker nooit meer terug kan komen.

Lees ook:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

 

Partner Content