Slaap kindje, slaap

Op dinsdag 27 april volgt Koppen XL kinderen die slecht slapen. De zes jaar oude Megan slaapt amper drie uur per nacht. De driejarige Keira slaapwandelt elke nacht. Hun ouders snakken naar een oplossing.

Megan is zes jaar. Ze slaapt nu al drie jaar lang amper drie uur per nacht. Ze drijft haar ouders tot wanhoop. De drie jaar oude Keira slaapwandelt elke nacht. Haar ouders zitten uren op wacht en zijn ten einde raad.

Maar liefst een op de drie kinderen lijdt aan slaapproblemen. De gevolgen zijn niet te onderschatten, zowel voor de kinderen als voor hun ouders.

Koppen XL volgt enkele slechte slapers en gaat met hun ouders op zoek naar oplossingen. Want over één ding zijn ze het roerend eens: zo kan het niet verder. Het is wellicht een gevoel dat ook andere jonge ouders herkennen. Wanneer je kind niet slaapt, ga je er op een bepaald moment onderdoor.

Toch is het grootste gevaar dat voor de kinderen zelf. “Slapen is voor een kind even belangrijk als gezond voedsel“, stelt slaapexperte Dr. Cathy Hill. “Het kan een ernstige invloed hebben op hun ontwikkeling en hun groei“. Dr. Hill helpt kinderen en hun ouders opnieuw de slaap te vatten.

Koppen XL: op dinsdag 27 april om 21.30 u.

Partner Content