Slaap kindje, slaap

Baby’s lichaamstaal is de enige taal die hij spreekt. Wat als je baby ontroostbaar is en jij ten einde raad raakt? Enkele tips die jouw baby kunnen kalmeren.

  1. Laat je kindje luisteren naar zijn badje dat loopt, of iemand die doucht. Het stromende water heeft een 'zen'effect. 
  2. Warm een laken op in de microgolf of op de verwarming en wikkel je baby hierin. De warmte zal hem kalmeren , met rust tot gevolg.
  3. Geef hem een massage . De strelingen, rustige omgeving en aangename oliegeuren zullen hem kalmeren en misschien valt hij wel in slaap.
  4. Zing of neurie voor je baby. Baby's houden van hoge tonen én zullen mits wat geluk er stil van worden.
  5. Maak een verrassend geluid. Je baby zal hiervan opschrikken en vergeten waarom hij weent. Houd zijn aandacht vast en laat hem in slaap vallen.
  6. Kam de haartjes . Dit opnieuw is een rustgevende, zachte aanraking. Net wat baby's graag hebben.
  7. Zet een haardroger of elektrisch vuurtje aan. Dit zoemende geluid, heeft net als het lopende water een 'zen'effect. Werkt het niet probeer dan de stofzuiger
  8. Zet je baby in de buggy en wandel over steentjes of een hobbelige gazon. Of ga met hem rondrijden. De dingen die jullie voorbij wandelen zullen hem afleiden en het gewieg zal hem kalm maken.
  9. Lach of trek grappige gezichten. Dit werkt aanstekelijk.
  10. Hou hem in je armen, wandel rond en wieg hem zachtjes. Hij zal zo in slaap vallen in je armen. Dit is een eewenoude truc die bijna altijd werkt.

Zelf nog anti-huil-tips? Post ze in een reactie op dit artikel.

Partner Content