Speelgoedwijzer

In Nederland verschijnt voor het eerst een Speelgoedwijzer met praktische tips om schadelijke stoffen in speelgoed te vermijden.

De brochure geeft beknopte informatie over de meest gevaarlijke stof fen in speelgoed. Tips over hoe je veilig speelgoed kan kopen voor je kinderen krijg je er bovenop.

De uitgave van de Speelgoedwijzer is onderdeel van het pan-Europese Project Nesting dat vorig jaar door het internationale vrouwennetwerk is opgezet.

Veel speelgoed bevat synthetische chemische stoffen die negatieve effecten hebben op de gezondheid van kinderen. Van ftalaat weekmakers in plastic speelgoed is gebleken dat zij hormonen verstoren. Kankerverwekkende formaldehyde wordt vaak gevonden in gelijmd hout en puzzels.

Volgens een deskundige van de organisatie WECF zijn voor bijna al deze gevaarlijke stoffen veilige alternatieven te vinden.
 
De speelgoedwijzer is bedoeld om begeleiding en informatie aan de ouders te geven. Ook informatief en handig voor Belgische ouders lijkt ons. Bekijk de Speelgoedwijzer.

Partner Content