©youEngine

5x tips voor een geslaagde familie-uitstap

Nu reizen niet zo vanzelfsprekend is met een gezin, ben jij misschien ook meer geneigd om in eigen land het avontuur of net de rust op te zoeken. Maar hoe zorg je ervoor dat je uitstap niet in het water valt? Wij hebben vijf tips die je helpen bij het plannen van de perfecte uitstap deze zomer.

Handige tips voor jullie volgende uitstap

De zomer is alweer halfweg, maar er is nog tijd genoeg voor leuke uitstapjes of vakantie in eigen land. Daar verandert het kwakkelweer van de afgelopen weken niets aan. Maar hoe zorg je ervoor dat alles niet (soms letterlijk) in het water valt? Voorbereiding is alles. En wij delen graag vijf tips met je zodat je volgende uitstap perfect verloopt.

Tip 1: Smeren, smeren en nog eens smeren. Ook op bewolkte dagen

Ook bij slecht weer kun je verbranden. Na slechts 30 minuten buiten kun je al prijs hebben. Zelfs op bewolkte dagen. Net als de seizoenen, verandert ook je huid doorheen het jaar. Kies daarom voor een niet-vette en lichte hydraterende gezichtscrème om het vochtgehalte in je huid op peil te houden.

En oh ja, SPF is je BFF! Vermijd een pijnlijk verbrand gezicht of schouders en kies steeds voor een zonnebescherming van minstens factor 30 voor het hele gezin. Voor kinderen opteer je zelfs best voor één met factor 50. En hier geldt ‘zien smeren, doet smeren’. Als je kinderen zien dat je jezelf insmeert, zullen ze zelf ook sneller geneigd zijn om zichzelf in te smeren.

tips familie-uitstap

Multi-Protect Lotion SPF 30 essentials Artistry – € 26,57 – Shop hier.

Tip 2: Durf van het pad af te wijken

Je kinderen hebben ondertussen de lokale kinderboerderij of dierentuin wel gezien. Verras hen eens met een avontuurlijke uitstap. Nu de horeca terug open is, kun je ook makkelijk wat verder weg rijden. Ga eens op ontdekking bij één van de vele blotevoetenpaden. Kinderen vinden niets leuker dan gewoon eens lekker door de modder te springen.

Kinderwagens horen niet meteen thuis op zo’n pad, maar niet getreurd. Ook avontuurlijke ouders met een baby of peuter kunnen mee op stap dankzij het gebruik van een draagzak. Zo kun je je baby dicht bij je houden of je kleine lieveling op je rug dragen, terwijl je handen vrij zijn om hand in hand met je partner te lopen of je andere kind(eren) uit de modder te trekken indien nodig.

tips familie-uitstap

Ergobaby OMNI Breeze – € 199,90 – Shop hier.

Tip 3 : Wees altijd voorbereid

Een goede voorbereiding is het halve werk. Ook al eens op uitstap geweest en teruggekomen met een kind dat de helft van zijn kleren ergens heeft achtergelaten? En meestal is het dan net hun favoriete jas, trui of hoed.

Ontwerp samen met je kinderen op voorhand gepersonaliseerde labels die je in of op hun spullen kleeft of strijkt. Een rode sticker met een smiley en een speels lettertype? Of liever een neutraal exemplaar voor je eigen spullen?

Op een website zoals die van My Nametags maak je snel en eenvoudig je eigen labels. 

tips familie-uitstap

Tip 4: Herinneringen sparen voor later zonder je comfort op te geven

Smartphones komen van ver. Van een toestel waarmee je enkel kon bellen en korte sms’jes mee kon versturen tot de krachtpatsers van vandaag die eigenlijk naast een telefoon ook een agenda, fototoestel of kleine computer zijn. Het enige nadeel is dat ze vaak gevoelig zijn.

Gooit je kind wel eens met je gsm tijdens het spelen? Geen probleem. De Motorola Defy is valbestendig en overleeft zelfs een duik in de modder of je zwembad.

tips familie-uitstap

Motorola Defy – € 329 – Shop hier.

Tip 5: Sluit af met een film of singalong

Kijk je al op tegen een lange autorit huiswaarts na je uitstap, omdat je kinderen zo vermoeid zijn? Houd hen dan tijdens de rit naar huis bezig met een singalong, film of spelletje. Hiervoor is een tablet dé perfecte compagnon de route. 

tips familie-uitstap

Lenova Yoga Tab 13 – € 749 – Shop hier.

Zéker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content