© Getty Images

Een baby aankleden: zo wordt het geen gevecht

Een woelende baby aan- en uitkleden: voor veel ouders is het toch een klein gevecht. Baby’s vinden het ‘getrek’ aan hun armpjes en beentjes allesbehalve fijn. Hoe ga je het best te werk? Hier enkele tips!

Je kleintje aankleden? 4x handige tips

Zorg voor afleiding

Een baby aankleden lukt het best met iets leuks boven de verzorgingstafel. Een kleurrijke mobiel is voor kleine baby’s heel aantrekkelijk. Iets grotere kindjes kun je met een speelgoedje of een simpel billendoekje laten spelen tijdens het aankleden. Een muziekdoosje werkt ook altijd goed. Of speel met hem. Blaas op de buik, de wangetjes, de billen… baby’s vinden het zalig en terwijl ze kirren van plezier, doe je gewoon verder met aan- of uitkleden. Oh, en vergeet geen gekke liedjes te zingen!

Kies de juiste kleding

Koop comfortabele, zachte kleding die je makkelijk kunt aantrekken. Doe je kleintje lekker ruime kleding aan, liever een maatje groter dan te klein. Dat maakt het aankleden een stuk makkelijker. Broekjes of rokjes van harde stoffen als jeans zijn voor baby’s niet zo prettig.

Kies kleding die je vooraan kunt sluiten. Dat voorkomt dat je kindje op de drukknoopjes ligt, én het is gemakkelijker voor de kersverse ouders.

Over het hoofd

Een romper of een truitje trek je altijd eerst over het hoofd aan. Pas daarna duw je voorzichtig tegen de elleboog. Zo steek je de armen van je baby makkelijk door de mouwen. De romper en de broek doe je aan door de babybillen met één hand op te tillen. Met de andere hand kun je de broek omhoog schuiven.

Take your time!

Een baby aankleden is nu eenmaal wat geklungel. Probeer rustig te blijven. Niemand kan iets perfect van de eerste keer. Je bent echt niet de enige ouder bij wie het aankleden niet vlekkeloos verloopt. Oefening baart kunst. Voor je het weet doe je het zonder na te denken!

Babybadderen? Enkele tips!

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content