Tips voor de eerste gezinsvakantie

Op vakantie gaan met je gezin doe je niet zomaar, het vraagt heel wat voorbereiding. Maar geen nood, na het lezen van dit artikel ben je er helemaal klaar voor.

Vertrek je binnenkort voor het eerst met je gezin op vakantie? Wees dan goed voorbereid. De kans bestaat dat het heel wat stressvoller is dan dat je het jezelf had voorgesteld. Maar geen nood, met de juiste voorbereiding neem je al heel wat stress weg. Dacht je op het vliegtuig je reis nog te kunnen plannen? Denk dan maar snel wat anders, kinderen hebben nood aan structuur, ook als ze op vakantie zijn. Krijg je nu al zin of je vakantie te annuleren? Geen nood, iedereen moet er ooit door.

De luchthaven

Vertrek op tijd naar de luchthaven. Tot nu toe ging je waarschijnlijk redelijk last-minute naar de luchthaven, snel even door de check-in en nog snel iets drinken voor het tijd was om te vertrekken. Met kinderen erbij neemt een check-in al gauw 40 minuten in beslag. Je kan de schuld op de lange rij of op de luchthavenmedewerker steken, maar eigenlijk ligt de schuld bij alle extra bagage die je moet meenemen. Een kinderwagen, autostoelen, extra valiezen, dat vraagt een uitgebreidere check-in dan jij met je ene koffer. En dan is er natuurlijk ook nog je peuter die aan het zigzaggen is in de wachtrij, of heel de tijd op en neer staat te springen. Tegen de tijd dat je ingecheckt bent, ben je waarschijnlijk wel toe aan een kop koffie maar hoera, de eerste stap heb je al overleefd!

De vlucht

Tijdens de vlucht is het belangrijk om je kinderen relatief rustig te houden. Je wilt niet dat ze het hele vliegtuig bij elkaar krijsen of dat ze constant tegen de zetel voor hen liggen te shoppen. Daarom enkele belangrijke tips:

  • Zorg voor extra kleding in je handbagage, niet enkel voor de kids maar ook voor jezelf. Een ongelukje is snel gebeurd en dan kan je toch op zijn minst al iets proper aandoen.
  • Zorg ervoor dat je de buggy mag meenemen tot aan de gate. Je zal het jezelf beklagen als je je peuter en je bagage moet dragen tot aan de gate. Ondertussen kan de peuter ook nog wat rusten terwijl jij nog een kopje koffie drinkt.
  • Ga zeker naar het toilet voordat je opstapt en wees er zeker van alle dingen die je nodig hebt om de kids te entertainen binnen handbereik zijn. Als je zelf niet in de stoel aan het gangpad zit kan je niet zo gemakkelijk overal bij.

De huurwagen

Reizen met kinderen doe je niet alleen. Je moet heel wat spullen meenemen. Al die spullen passen niet zo maar in de eerste de beste wagen. Welkom in het tijdperk van de mini busjes. Het lijkt misschien niet erg hip maar je gaat nog dankbaar zijn voor al die extra ruimte. Bovendien beschikken deze busjes meestal over een draagbare dvd-speler op de achterbank. Entertainment gegarandeerd.

Partner Content