Toch een dutje doen op vakantie?

De zomermaanden staan garant voor extra gezinsuitstapjes, een heerlijke vakantie, lekkere etentjes en nog veel meer leuke dingen. Dit alles zorgt er vaak voor dat het slaapritme van je kleintje helemaal verstoord wordt. Deze vijf tips zorgen ervoor dat je kindje toch voldoende rust krijgt!

  • Heb je niet de mogelijkheid om je kindje een middagdutje te laten doen? Zorg er dan voor dat hij of zij ‘s avonds op tijd in bed kan. Je hoeft geen schrik te hebben dat je kleintje de dag nadien vroeger wakker zal worden, want het zijn oververmoeide kinderen die de neiging hebben om ‘s morgens vroeg wakker te zijn.
  • Ieder kind heeft zo zijn eigen manier om aan te tonen dat het moe is. De ene zal rustiger worden, de andere zal net heel wild worden, nog andere kinderen verliezen dan hun interesse in spelen,… Let op deze signalen en zorg ervoor dat je hierop inpikt door hem of haar in bed te leggen voor een dutje.
  • Probeer op vakantie zoveel mogelijk vast te houden aan het slaap/eet-schema van thuis zodat je zoontje of dochtertje zo weinig mogelijk uit ritme gehaald wordt. Met een uitgerust kind zal je nu eenmaal een leukere vakantie beleven!
  • Je hebt misschien de neiging om je kindje langer te laten opblijven tijdens de zomermaanden omdat het langer licht is, maar dit is niet altijd de beste oplossing voor hen. Natuurlijk mag je kleintje af en toe eens langer opblijven, maar zorg er steeds voor dat hij of zij dat slaaptekort kan inhalen op een ander moment.
  • Zorg voor een bepaalde routine voor het dutje zodat je kindje rustig kan worden. Ook op vakantie is het handig om deze routine verder te zetten. Zo weet je kindje dat het straks bedtijd is! Lees nog even voor uit een boekje, of zorg voor een extra knuffelmomentje…

LEES OOK

10x het bewijs dat kinderen overal in slaap kunnen vallen

Mijn kind wil maar niet slapen

Dit doen ouders echt als de kinderen slapen

Partner Content