Unicef bindt de strijd aan tegen tetanus

Dit jaar zullen 128.000 baby’s in de ontwikkelingslanden hun eerste verjaardag niet halen door neonatale tetanus. Dat komt neer op één baby elke vier minuten! UNICEF wil tetanus bij pasgeborenen tegen 2012 elimineren.

Via de campagne ‘1 pak=1 levensreddend vaccin’ van Pampers en UNICEF werden ondertussen al meer dan 200 miljoen vaccins aangekocht.

Tegen 2010 streeft Pampers er naar om nog eens minstens 100 miljoen vaccins te kunnen aankopen om zo de ziekte bij pasgeboren baby’s en hun mama’s in 46 risicolanden te elimineren.

Met deze campagne zouden meer dan 70 miljoen vruchtbare vrouwen en hun toekomstige baby’s gevaccineerd en beschermd kunnen worden.

Gezicht van deze actie is Justine Henin, vrijwillig ambassadrice van UNICEF België. Eind augustus was ze in Cambodja zelf getuige van de acties op het terrein: “Als ambassadrice van de vaccinatiecampagne wilde ik van dichtbij zien hoe UNICEF te werk gaat op het terrein in Cambodja. Tijdens deze missie heb ik zelf de pasgeboren baby’s en mama’s gezien voor wie deze tetanusvaccins bestemd zijn en heb ik zelf mogen ervaren dat deze campagne echt werkt. Wereldwijd sterven nog teveel baby’s en mama’s aan deze ziekte. Vaccinatie is dé oplossing om deze ziekte in de komende jaren te kunnen uitbannen.”

Partner Content