Van borst tot boterham

De eerste hapjes zijn het belangrijkst, stelt kindervoedingsdeskundige Stefan Kleintjes. En dat begint al in moeders buik.

Maar ook voor de periode daarna biedt deze pleitbezorger van borstvoeding tal van gezonde en vooral makkelijke tips in Eten voor de kleintjes. De gids loodst je door borst- en bijvoeding van babyleeftijd tot kleuters van vier jaar. Artsen strijden al jaren tegen de opvatting dat een zwangere vrouw moet ‘eten voor twee’. Wat Kleintjes betreft hebben ze maar voor een deel gelijk, want als aanstaande moeder moet je wel ‘kiezen voor twee’. Negen maanden lang ben jij de enige voedselbron voor je kind, en als het goed is daarna nóg een halfjaar. In het eerste deel van Eten voor de kleintjes legt de kinderdiëtist uit hoe je jezelf, en dus je kind, in goede conditie houdt. Tijdens de zwangerschap maar ook daarna. De voor- en nadelen van borstvoeding, en de vele fabeltjes die de ronde doen, komen uitgebreid aan de orde. Maar hoe lang je ook borstvoeding geeft, er komt een moment dat de kleine zijn eerste banaantje naar binnen werkt. Ook die stap begeleidt Kleintjes.

Met achtergronden over smaakontwikkeling, maar ook met tips over biologische en vegetarische voeding en producten van het seizoen. Want het mag duidelijk zijn: Kleintjes is voorstander van de natuurlijke aanpak.

Gelukkig vertelt hij ook hoe eenvoudig en leuk het is om verantwoord te eten. Als je maar weet waar je op moet letten ? en dat laat Kleintjes op zijn eigen plezierige wijze zien ? is er bijna geen kunst aan. Aarzel je nog, dan geven de handige recepten en dagmenu?s naar leeftijd en seizoen je hopelijk het laatste duwtje. Eten voor de kleintjes ? Stefan Kleintjes         Prijs 19,95 euro
Lifetime

Partner Content