Shot of mother putting her baby boy in a car safety seat. They are happy and smiling.

Veilig met je baby in de auto: dacht je hier al aan?

Krijgen jullie binnenkort een baby’tje? Proficiat! Een van de eerste dingen die je te doen staat? Het ritje naar huis met je baby. Deze handige accessoires zorgen ervoor dat dat op een veilige manier kan. Heb je hier al aan gedacht?

Klikvast: veilig in de autostoel

Alles begint natuurlijk met een veilig autostoeltje. In België is het verplicht om je baby in een kinderzitje van groep 0 of 0+ tegen de rijrichting in te vervoeren. Op die manier is de impact minder groot, mocht het tot een frontale botsing komen.

Zorg ervoor dat het autostoeltje altijd goed vastgemaakt is in je auto. Met een Isofix basis verloopt het plaatsen van de autostoel in je wagen altijd vlot en veilig. Je maakt de basis simpelweg vast aan de Isofix-ankerpunten in je wagen. De basis laat je gewoon in de auto staan en je klikt je autostoeltje er makkelijk op. Handige lichtjes geven aan dat alles prima geïnstalleerd is en je veilig op weg kunt.

Maxi-Cosi FamilyFix3 (Maxi-Cosi, € 199,99)

Opgelet, controleer altijd of de basis geschikt is voor jouw auto en autostoeltje.

Je baby in zicht

De achterbank is de veiligste plek voor het autostoeltje. Maar dat betekent wel dat je je kindje niet kunt zien. Oplossing? Met een babyspiegel kun je van achter het stuur controleren of alles in orde is met je baby. Je plaatst deze aan de rugleuning van de zetel waarop het autostoeltje staat. Sommige spiegels zijn voorzien van een zacht lichtje zodat je je kindje ook kunt zien als het donker is.

BeSafe Baby Spiegel XL2 met licht (Blabloom, € 34,90)

Te warm in de auto?

Een baby’tje kan het snel te warm krijgen in de auto. Daarom is een speciale inlegger die je kindje fris en droog houdt in de autostoel geen overbodige luxe. De inlegger heeft een speciale 3D-structuur die de luchtcirculatie regelt, het vocht absorbeert en ervoor zorgt dat het risico op oververhitting veel kleiner is.

Aeromoov air layer (Aeromoov, € 32,95)

Eerder frisjes?

Je kind met een dikke jas in de autostoel vastmaken is geen goed idee. Daardoor kun je namelijk de gordel niet strak genoeg aantrekken. Als je kindje het koud heeft, is het verstandiger om een speciale voetenzak of wikkeldekentje te voorzien. Die hebben speciale openingen waar je de gordel van de autostoel doorheen haalt.

Jollein Wikkelcape Bunny storm grey (Dreambaby, € 39,95)

Veilige transfer naar het bedje

Is je kindje in slaap gevallen in de autostoel? Ai, dan wordt hij vaak wakker als je hem uit de auto of het stoeltje haalt. Met een transfer draagsysteem haal je je kindje op een veilige manier uit de autostoel zonder hem wakker te maken. Zo hoef je ook het logge stoeltje niet mee naar binnen te nemen. Let er wel op dat je je kindje eerst in het draagsysteem plaatst en daarna in de autostoel. Vergeet ook zeker niet je kindje in de autostoel vast te maken met de gordels van de autostoel zelf.

BeSafe Izi Transfer (Babymatters, € 39,90)

Zeker ook lezen:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content