Veiligheid in de auto

De eerste keer dat je jouw baby meeneemt in de wagen, zal je automatisch trager en voorzichtiger gaan rijden. Maar je kan en moet het nóg veiliger maken voor jouw kind. Hieronder 5 tips die hiervoor zorgen.

 

 

 

 

Het juiste kinderzitje

Iedere leeftijd vereist een specifiek, veilig kinderzitje in de auto. Zorg er dan ook voor dat je steeds op de hoogte bent van de laatste veiligheidsnormen. Verder is het ook belangrijk dat je het zitje correct installeert, dat het een stevig gordelsysteem heeft én naar achter gericht is.

Klikvast, altijd en overal

Maak er een gewoonte van om je kindje altijd een gordel om te doen. Zo zal het na verloop van tijd zelf de reflex krijgen om de gordel vast te gespen. Hou ook nooit je baby op je schoot tijdens een autorit!

Vergeet die gsm

Wist je dat maar liefst 78% van alle mama's toegeeft de gsm te gebruiken tijdens het rijden? Een sms sturen of even naar huis bellen…probeer dit te laten. Zeker wanneer de kinderen in de auto zitten.

Laat je baby niet achter

Het klinkt logisch, maar laat je baby nooit achter in de wagen. Vlug even naar de bakker of winkel terwijl je kleintje heerlijk doorslaapt in de wagen? Geen goed idee, want het lichaam van kinderen wordt sneller warm dan dat van een volwassene. Als je weet dat de temperatuur in je wagen in slechts 10 minuten kan stijgen met 11°, weet je meteen dat je jouw kleine uk beter meeneemt. Zoniet loopt hij of zij kans op oververhitting.

Kinderen horen achterin de wagen

Kinderen vinden het leuk om zoals "de grote mensen" vooraan in de wagen te zitten, maar het is veiliger om hen steeds achterin te zetten. Wil je jouw baby toch voorin zodat je op hem kan letten tijdens het rijden? Schakel dan steeds de airbag uit!

Partner Content