© Getty Images

Vet is belangrijk voor baby en peuter

Vetrijk voedsel staat niet gelijk aan ongezond. Integendeel, je baby of peuter heeft er alle baat bij om minstens wekelijks eens lekker vettig te eten.

De eerste drie jaar in het leven van je kindje zijn immens belangrijk voor de ontwikkeling van de hersenen. Het gewicht groeit namelijk met zo’n 1 gram per dag! Daarom kunnen die kleine kopjes wel wat goede bouwstoffen gebruiken.

Moeder heeft visjes gebakken

Vetten spelen hierin een cruciale rol. En dan spreken we uiteraard niet over frituurvet of andere transvetten. Het is vooral visvet DHA (docosahexaeenzuur) dat een belangrijke bouwstof is voor de hersenen. Je vindt DHA in vette vis als makreel, zalm, paling, haring, sardines en forel.

Laat je kindje dus elke week vis eten. Populair onder de jonge fijnproevers? Een gebakken stukje zalm met broccolipuree of pasta met doperwten, courgette en forel. En waarom niet eens een zelfgemaakte vissalade maken op basis van Griekse yoghurt voor op de boterham. De meest kleintjes smullen ervan!

Lees meer:

Volg ons op FacebookInstagramPinterest en schrijf je in op onze nieuwsbrief (onderaan de homepage) om op de hoogte te blijven van alle nieuwtjes!

Partner Content