Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

VIDEO: Verstikking bij baby’s

Baby’s steken werkelijk alles in hun mond. En ze kunnen zich weleens verslikken door het inslikken van kleine voorwerpen. Ook komt verstikking voor bij de overgang van vloeibaar naar vast voedsel.  Bij verslikking zal je baby erg hoesten, maar blijven ademen, bij verstikking zit de luchtpijp geblokkeerd en wordt ademen moeilijk.

 

 

Bekijk de video-instructies van onze EHBO-experts Daan en Sam

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Stap 1: kijk in de mond

Kijk in het mondje van de baby. Zie je voedsel of een stukje van een voorwerp zitten, dan kan je met een vingerveeg alles proberen te verwijderen.

Stap 2: kloppen op de rug

Lukt het niet om het voorwerp of voedsel uit het mondje te halen? Start dan met het kloppen op de rug.  Draai je baby om op je arm met het hoofd lager dan de romp. Houd met 2 vingers de mond open. Klop vijf maal op de rug tussen de schouderbladen met een opwaartse beweging.

Stap 3: borststoten

Ter aanvulling op de vorige stap, start je met borststoten. Draai je baby om met de borst naar boven en het hoofd opnieuw wat lager dan de romp. Zet met twee vingers druk tussen de tepels. Herhaal dit ook weer vijf maal.

Het kloppen op de rug en de borststoten volgen elkaar op. Je mag deze blijven herhalen indien nodig.

Stap 4: reanimatie

Wanneer de baby het bewustzijn verliest, moet je overgaan tot reanimatie.

Onze EBHO-reeks is opgemaakt in samenwerking met Daan en Sam, EHBO-experts van Alert ( https://www.facebook.com/alertopleidingen / http://alert-opleidingen.be/ )